Google Duo Web video konferans desteğine kavuştu - Haberler - indir.com

Google Duo Web video konferans desteğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Paylaşılmış olan bir blog yazısında Google Duo'nun tıpkı Google Meet uygulamasında olduğu gibi grup video görüşmeleri yapılmasına izin verileceği dile getirildi. Söz konusu bu özellik bir kaç hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bir blog yayınında Google, üç görüntülü görüşme uygulamasından biri olan Duo için bazı yeni özellikler hakkında bilgi verdi. Google, geçtiğimiz yıl Duo video görüşme hizmeti aracılığıyla bire bir aramalar yapmak için web desteği sunmuştu. Şirket web grup video görüşmelerinin gelecek hafta içerisinde Chrome'da önizleme şeklinde sunulacağı da aktarıldı. Bununla beraber aynı zamanda Google Duo'ya aile modu ve görüşmelerinizi çok daha renkli hale getirecek yeni efektler, maskeler ve karalama özelliği sundu. Bu özellikler ile beraber kişiselleştirme yapmak çok daha kolay olacak. Kullanıcılar bu şekilde uygulama ile görüşme yapabildikleri gibi aynı zamanda eğlenceli vakitte geçirebiliyorlar. 

Grup video görüşmeleri ve aile modu

Chrome uygulamasında önizleme olarak başlayarak, web üzerinde yer alan grup çağrıları, ekranınızda aynı anda daha fazla kişiyi görmenizi saplayan yeniden tasarlanmış bir Duo düzeni ile tanıtılacak. Android, iOS ve web platformlarında kullanılmak için grup görüşmelerindeki limit katılımcı sayısı ise 32 olacak. Aynı zamanda özellikle gelecek bir kaç hafta içerisinde kullanıma sunulacak. Google aynı zamanda, grup çağrılarına katılımı daha kolay hale getireceklerini de; "Bir araya gelmeyi kolaylaştırmak için, Google hesabı olan herkesi yalnızca bir bağlantıyla grup görüşmesine katılmaya davet edebilirsiniz." ifadeleriyle açıkladı.

Huawei Y8s Google Play desteğiyle geldiHuawei Y8s Google Play desteğiyle geldi

Şirket görüntülü görüşme sistemini her zamankinden daha çocuk dostu hale getirmek için yeni bir "aile modu" sunuyor. Şöyle ki eğlenceli özellikler arasında, görüşmeye katılan herkesin görebileceği karalamalar ve bire bir görüşmeler için de kullanılabilecek efektler ve maskeler bulunuyor. 

Şirkete göre Aile Moduna erişim sağlamak için Google hesabınızda oturum açmanız gerekecek. Google, bu yeni modu kullanmanın yanı sıra aynı zamanda, Duo kullanıcılarının bire bir görüşmelerde maskelere ve diğer efektlere de erişebileceğini söylüyor. Özellikler hem Android hem de iOS akıllı cihazlarda destekleniyor. Bu özellik, bu haftadan itibaren kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılabilecek. Görüntülü görüşme uygulamalarının son zamanlarda oldukça popüler olduğu şu dönemlerde Google'ın bu şekilde bir hamle yapması oldukça başarılı. 


Android 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyorAndroid 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyor
Google Authenticator'ı seneler sonra güncellediGoogle Authenticator'ı seneler sonra güncelledi

PAYLAŞ