FaceTime, WhatsApp ve Zoom gibi video konferans uygulamalarına rakip olan Google Duo, Play Store’da kritik bir eşiği aştı.

Görüntülü aramalar son iki yılda hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. COVID 19 salgını nedeniyle fiziksel teması azaltmak için uzaktan çalışmaya geçişle birlikte iş ve eğitim de doğal olarak internet ortamına taşınmıştır. Bu süreçten en çok yararlanan şirketlerden biri de tartışmasız ABD merkezli Zoom.

FaceTime, WhatsApp, Zoom ve diğer görüntülü arama yazılımları, Google Duo en sıcak uygulamalardan biriydi. Google tarafından 2016 yılında piyasaya sürülen uçtan uca şifreleme (e2ee) korumalı yazılım, popülerliğinden yararlanmaya devam ediyor.

Google Duo 5 milyar indirmeyi aştı

“Yüksek Kaliteli Görüntülü Görüşme Uygulaması” sloganıyla yola çıkan Google Duo, Play Store’da 5 milyarın üzerinde indirme sayısına ulaştı. Resmi Android işletim sistemi mağazası daha önce WhatsApp ve Messenger gibi popüler yazılımların 5 milyarı aştığını gözlemlemişti. Bunların arasında Google’dan bir uygulama vardı.

Google Duo ve Meet birleşmesi hakkında detaylar ortaya çıktı

Duo, Google tarafından iMessage ve WhatsApp ile rekabet etmek için geliştirilen bir hizmet olan Google Allo ile aynı yıl piyasaya sürüldü. 2016 yazında Android ve iOS platformlarında piyasaya sürülen Allo, Smart Answer gibi makine öğrenimi özelliklerine sahipti. Ancak teknoloji devi, Mart 2019’da uygulamayı rafa kaldırdı ve şimdi Duo’ya odaklanıyor.

2020 yılında Google’dan bir başka video konferans uygulamasının Meet ve Duo’ya entegre edileceği iddia edildi. Ancak bu söylentiler gerçekleşmedi. Bu arada, Duo geçen yıl son büyük güncellemeyi aldı. Bu, uygulamanın artık gündemde olmaması olasılığını artırıyor. Ancak şirket, ikili için henüz umudunu yitirmiş değil.

Peki siz gorüntülü konferans uygulaması olarak hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Sizce Google Duo başarılı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir