Google tarafından desteklenen Google Domains alan adlarıyla ilgili tüm konularda kullanıcıların kolay bir şekilde işlem yapmasını sağlıyor. Piyasa fiyatlarının altındaki ücretleri ile kısa süre içerisinde Türkiye’de de popüler hale gelen Google Domains hizmetinde Google Domain DNS yönlendirme işlemleri de basit ara yüzler üzerinden gerçekleştirilebilir.

Google Domain DNS yönlendirme nasıl yapılır?

Google Domain DNS yönlendirme işlemlerinde kullanıcıların yapabileceği birden fazla seçenek bulunuyor.

  • Alanınızı bir URL’ye veya IP adresine yönlendirme
  • Alt alan adınızı yönlendirme
  • Alanınızın yönlendirildiğini doğrulama
  • Alan yönlendirme DNS kayıtlarını görüntüleme
  • Alan yönlendirme değerleri
  • Diğer Google Alanı yönlendirme seçenekleri

Google Domaini DNS yönlendirme nasıl yapılır?

Yönlendirme konusunda tercih edilebilecek seçeneklerden birisi olan DNS yönlendirme aynı zamanda en sık yapılan işlemlerden birisidir. DNS yönlendirme işlemlerinin yapılabilmesi adına kişilerin takip etmesi gereken adımlar şöyledir;

Öncelikle Google Domains’e giriş yaparak hesap bilgileriniz ile oturum açın.

Ardından ana sayfada yer alan Alanlarım bölümünde hangi alan adı ile ilgili işlem yapmak istiyorsanız onu seçin ve yönet adımlarını takip edin.

1 9

Yönet seçimi sonrasında domain ile ilgili yapabileceğiniz işlemler solda yer alan menüde yer alacaktır. Bu bölümden DNS yönlendirmelerini yapabilmek adına DNS seçeneğini seçin.

2 6

DNS seçimi yapıldıktan sonra ekranın sağ tarafında ilgili domain ile ilgili DNS bilgileri görüntülenecektir. Bu DNS bilgilerini dışa aktarabilir, kontrol edebilir ya da değiştirebilir ya da yeni domainlerde yeni DNS girişi yapabilirsiniz. DNS işlemlerinin yapılabilmesi adına özel kayıtları yönet seçimi yapılmalıdır.

3 6

DNS olarak alan adı sunucularını girerek hosting sağlayıcısına domainini yönlendirmek istediğinizde ise alt tarafta yer alan, alan adı sunucuları bölümünü kullanmanız gerekir.

4 7

DNS yönlendirme konusunda belirtilen adımların takip edilmesi ile birlikte Google Domains üzerinden istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz. Bu alanlara hangi bilgilerin girilmesi gerektiğini bilmiyorsanız, hosting hizmeti aldığınız firmadan alan adı yönlendirme için gerekli verileri isteyerek ilgili alanlara girişi yapabilirsiniz. Yapılacak değişiklikler anlık olarak geçerli olmamaktadır. Yönlendirme işlemlerin yapılabilmesi adına belirli bir süre beklenmesi önerilmektedir. Google Domains sayfasında da bu konuda “Bu DNS ayarları etkin değil. Değişiklikler hemen yayınlanır ancak yansıtılmaları biraz zaman alabilir” uyarısı yer almaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Google Domain DNS yönlendirme nasıl yapılır?”

  • 5 Ağustos 2023 at 01:47

    DNS Yönlendirme konusunda Google Domains çok karmaşık bir yapıya sahip görünüyor. Bu anlatım sayesinde ancak başarabildim, teşekkür ederim.