Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından bir olan Google Chrome’da bazen sorunlar yaşanabiliyor. Peki, bu sorunları çözmek için hangi yöntemler kullanılmalı? Bu yazıda Google Chrome hataları ve çözümleri için bir rehberi hazırladık.

Google Asistan çocuk modu nasıl açılır?

Google Chrome, masaüstünde ve mobil platformda en çok kullanıcısı sahip olan internet tarayıcısı genel olarak sorunsuz bir deneyim sunuyor ancak bazen donması, web sayfalarının çalışmaması, web sayfalarının yüklenememesi veya çökmesi gibi sorunlarla baş başa bırakabiliyor.

Popüler internet tarayıcısını güncellemek için hangi adımların atılması gerektiğini öğrenmek için Google Chrome nasıl güncellenir sorusunu yanıtını verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sisteminize giren kötü amaçlı yazılım bu soruna neden açabilir.

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatası

  • Başka bir web sitelerini ziyaret etmeyi deneyin.
  • Güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakın.
  • Proxy ayarlarına bakın

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatasının olası nedenleri arasında hatalı sunucu tarafında yapılandırma yer alır. Sorunun nedeninin bu olup olmadığını görmek için farklı web sitelerini ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz. Sorunun kaynağı bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı da olabilir. Bu nedenle güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Proxy ayralarını da kontrol edebilirsiniz.

ERR_NAME_NOT_RESOLVED sorunu

  • Web sitesinin IP adresi ile girmeyi deneyin.
  • DNS adresini değiştirin.
  • ISP’nizin müşteri hizmetleriyle departmanıyla görüşün.

Tüm web siteleri IP adresleriyle ilişkilendirilir. Chrome, istenen web sitesini bir IP adresi eşleyemediğinde ERR_NAME_NOT_RESOLVED sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Yalnızca belirli bir web site açılmıyorsa o web sitenin IP adresini tarayıcının adres çubuğuna girmeyi deneyin. Ayrıca DNS adresinizi değiştirebilir veya internet servis Sağlayıcınıza hizmetleri geçebilirsiniz.

ERR_INTERNET_DISCONNECTED sorunu

ERR_INTERNET_DISCONNECTED internet bağlantısında ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Sorunun en yaygın nedeni kötü bir Wi-Fi bağlantısıdır. Bu yüzden internet bağlantısını kontrol edin. Modemi kapatabilir, yaklaşık 10 saniye bekleyip tekrar açabilirsiniz.

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT sorunu

  • Farklı web sitelerini ziyaret etmeyi deneyin.
  • İnternet bağlantısını kontrol edin.
  • Modemi yeniden bağlayın.

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT, web sayfası bağlantının uzun sürdüğü için bir hatadır. Bu sorunun ortaya çıkmasının iki farklı nedeni vardır: yavaş internet bağlantısı ve yavaş sunucu.

Sorunu çözebilmek için önce başka bir web sitelerini ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz. Başka sitelerde de aynı hatayla karşılaştıysanız internet bağlantısını kontrol edebilirsiniz. internette ile ilgili sorun varsa modemi bağlantısını kesin. Yaklaşık 10 saniye bekleyin ve modemi tekrar açın.

Peki sizin en çok karşılaştığınız Google Chrome hataları neler? Ve bu hataları çözmek için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Deneyimlerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir