Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen Google Asistan’a “Çocuk Modu” ve ebeveyn kontrolleri geliyor. Bu özelliklerle ilgili tüm detaylar yazımızda!

Google Asistan nasıl kapatılır?

Google Asistan; Google tarafından 2016 yılında geliştirilmiş bir sistemdir. Google tarafından ileri teknoloji kullanılarak geliştirilen Google Asistan, sanal asistan görevi görebilir. Apple telefonlarındaki Siri işlevini anımsatan bir uygulamadır. Günlük hayatıyla meşgul olan kişilerin hayatını kolaylaştıran özellik, cihazınızı ellerinizi kullanmadan kontrol edebilme avantajını sunuyor. Google Asistan, istediğiniz herhangi bir komutu gerçekleştirebilir. Kullanım kolaylığı nedeniyle günlük hayatta etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google tarafından geliştirilen bir yapay zeka olan Google Asistan, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Yazılı veya sesli olarak verdiğiniz komutları kabul eden bir sisteme sahiptir. Kendinize sorduğunuz tüm soruları tıklayarak veya sesli olarak cevaplayabilme özelliğine sahiptir.

Google Asistan nasıl açılır ve kullanılır?

Google Asistan’ı açmak için aşağıdaki adımları izleyin;

  • Bu sanal asistana cihazınızdaki Voice Match özelliğini kullanarak sesinizle erişebilirsiniz. Google Asistan’ı konuşturmak için Voice Match aracılığıyla “Ok Google” veya “Hey Google” diyebilirsiniz.
  • Ayrıca Google uygulamasına giriş yapabilir ve ayarlar bölümünde Google hizmetlerini seçebilirsiniz. Google Asistan üzerinden ayarlar bölümüne giriş yapın.
  • Asistan sekmesine tıklayarak istediğiniz cihazı seçebilirsiniz.
  • “Hey Google” diyerek etkinleştirebilirsiniz. Uzmana yukarıda belirttiğimiz gibi istediğiniz emri verebilirsiniz. Örneğin; “Alarm kur”, “Ayşe’yi ara”, “WhatsApp’ı aç” gibi birçok komut verebilirsiniz.

Goole Asistan’ı kullanmak için hangi adımlar izlenmeli?

  • Bir Google hesabınız yoksa, önce bir profil oluşturmanız gerekir.
  • Google uygulamasını açtıktan sonra “Ayarlar” bölümüne gidin ve Google Asistan’ı etkinleştirin. Ekrandaki tüm bilgileri doğru bir şekilde doldurun.
  • Ekranda bir uyarı mesajı görünecektir. “Evet, kabul ediyorum” olarak işaretleyin.

Tüm adımları tamamladıktan sonra uygulamayı açıp seslendirebilirsiniz. Güncelleme gibi bir durum varsa Google Asistan bu bilgiyi sağlar.

Google Asistan Çocuk modu nasıl etkinleştirilir?

Google Asistan, Android kullanıcılarına sunduğu özellikleri kullanmaya devam ediyor. Google’ın sağladığı sanal yardım sayesinde ebeveynler, dijital dünyada çocuklarının güvenliğini sağlayabilecekler. Google Asistan’ın çocuk modu sayesinde çocuklarınız internette aradıkları bilgileri sorunsuz bir şekilde bulacaktır. Aileler, Google Asistan üzerinden çocuk modunu açabilecek ve çocuklarının yaramaz sorularına yanıt vermesini engelleyebilecek. Ayrıca çocuklardan gelen karmaşık sorular cevaplanmayacaktır. Asistan, çocukların sorularını anlayabilecekleri şekilde cevaplayacaktır.

Ebeveynler, Google’ın aile erişim aracı Family Link’i kullanarak çocuklarının Google Hesabına erişebilecek. Sanal asistan sayesinde aileler YouTube, YouTube Music ve Google uygulamalarındaki tüm zararlı içerikleri engelleyebilirler. Google Asistan’ın çocuk modunda, çocuklar belirli bir yaşın üzerindeki içeriğe erişemez. Ayrıca aileler bu mod sayesinde çocuklarının erişmek istediği siteleri engelleyebilecek. Google Asistan ayrıca çocukların merak ettikleri sözcükler için bir sözlükte içeriyor. Çocukların kelimelerinin anlamı ile ilgili sorular profesyonel bir sözlüğe göre cevaplanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir