Google 12 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği Cloud Next etkinliği ile Google Cloud ve bulut sistemlerinde yer alan yenilikleri tanıttı.

Bulut sistemlerde dünyanın en popüler şirketlerinden bir tanesi olan Google, bu alandaki gücünü arttırmaya devam ediyor. Yapılan yeni bir tanıtım ile birlikte bulut sistemlere getirilen yeni özellikler ve geliştirilen uygulamalara dair detaylar aktarıldı. Yapılan açıklamalarda kullanıcıların yeni özellikler sayesinde daha kolay ve sade bir kullanıma sahip olacağı belirtildi. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde ilk testlerin ve denemelerin başlayacağı Google Cloud platformunda kullanıcıları memnun edecek pek çok yeni gelişme yer alacak.

Vertex AI 

Vertex AI platformunda yapılan yenileme ile birlikte Vertex AI Workbench desteği verilmeye başlandı. Özellikle makine öğrenimi alanında çalışmak isteyenlerin daha düzenli ve tek bir arayüz üzerinden işlem yapmasını sağlayan Google, geleceğin teknolojisi için şimdiden hazır olduğunu da bu yeni güncellemesi ile gösterdi.

Makine öğreniminde dünya genelinde hizmet veren platformların hemen hemen hepsinde böylesine kapsamlı bir düzenleme bulunmuyordu. Bu bakımdan Google’ın getirdiği bu yenilik, mevcut alanda çalışmak isteyen kişiler için Google Cloud servislerinin çok daha ön planda olmasını sağlayacak.

BigQuery OMNI

Platformdaki bir diğer yenilik ise BigQuery OMNI. Farklı bulut desteğinin elde edilmesini sağlayan yeni özellik birden fazla bulut sunucusu ile çalışan kişilerin hepsini tek bir arayüz üzerinden kontrol etmesini ve farklı entegrasyonları kurmasını sağlıyor.

Apache Spark

Veri ile çalışan kişilerin favori programlarından bir tanesi olan Apache Spark, yenilenen Google servislerinde yer almaya başladı. Sunucusuz bir şekilde Google Cloud üzerine entegre edilen yeni platform, böylece veri üzerinden çalışmak isteyen kişilere de alternatif bir alan yaratıyor.

Google Earth

Yüksek boyutlu Google Earth verileri ile çalışmak isteyen kişiler Google Cloud üzerinden artık daha iyi bir şekilde destek alabilecek. Yapılan açıklamalarda 50 perabayttan daha büyük dosyalarla dahi sorunsuz bir şekilde çalışmanın destekleneceği belirtildi.

Performans ve verimlilik odaklı Google Cloud servislerinde yapılan yenilikler, şimdiden kullanıcıların beğenisini kazanmış durumda. Yeni özelliklerin kullanılmaya başlanması ile birlikte Google’ın Cloud servisi üzerindeki etkinliği artacak. Google’ın diğer şirketlere göre daha fazla tercih edilmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir