Google Alphabet Pazartesi günü yaptığı açıklamada, düşük kullanım nedeniyle Çin’deki Google Çeviri hizmetini durdurduğunu duyurdu.

Google Stadia’nın fişi çekildi!

Hareket, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde kalan son hisse senetlerinden birinin sonu. Google Translate’e adanmış bir Çin sitesi, artık kullanıcıları hizmetin Hong Kong sürümüne yönlendiriyor.

Google’dan sürpriz hareket

Google yaptığı açıklamada, “Düşük kullanım nedeniyle Çin’de Google Çeviri’yi kapatıyoruz” dedi.

Google’ın Çin pazarıyla zayıf bir ilişkisi var. ABD teknoloji devi, hükümetin sıkı çevrimiçi incelemesi nedeniyle 2010 yılında arama motorunu Çin’den çekti. Google Haritalar ve Gmail gibi diğer hizmetleri de Çinli yetkililer tarafından etkin bir şekilde engellendi.

Sonuç olarak, arama motoru Baidu ve sosyal medya ve oyun devi Tencent gibi bölgesel oyuncular, aramadan çeviriye kadar birçok alanda Çin’in internet ortamına hakim hale geldi. Google bugünlerde Çin’de büyük bir varlığa sahip. Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere bazı donanımları Çin’de üretiliyor. Ancak New York Times, geçen ay Google’ın bazı Pixel telefonlarını Vietnam’a gönderdiğini bildirdi.

Şirket ayrıca Çinli geliştiricilerin, Çin’de engellenmiş olsalar bile Google Play Store üzerinden kullanılabilecek Android işletim sistemi için dünya çapında uygulamalar oluşturmasını sağlamaya çalışıyor. 2018’de Google, arama motoruyla Çin’e yeniden girmek istedi, ancak sonunda işçiler ve politikacıların protestolarının ardından projeden vazgeçtiği açıklandı.

Amerikan şirketleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında devam eden bir teknolojik anlaşmazlığın ortasında kaldı. Washington, Çin’in istihbarat ve yarı iletkenler gibi bölgesel olarak hassas teknolojilere erişiminden endişe duymaya devam ediyor.

Ağustos ayında ABD’li yonga üreticisi Nvidia, Washington’un belirli ürünlerin Çin’e satışını yasaklayacağını duyurmuştu. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir