2019 yılında tanıtılan bulut oyun hizmeti Google Stadia’nın fişi çekildi ve hizmet için kapatma kararı alındı.

Bulut oyun hizmetlerinin gelecekte daha popüler hale geleceği düşünülse de Google sürpriz bir karar ile Google Stadia için desteğini keseceğini duyurdu. 2019 yılında tanıtılan ve 2022 yılında yolun sonuna gelen bulut oyun sisteminde özellikle rakiplere karşı iyi bir pazar payının alınamamış olması dikkat çekiyor. Zira piyasada yer alan Xbox Cloud Gaming, GeForce Now gibi bulut oyun sistemleri küresel alanda daha fazla aboneye ve oyuncuya ulaşmayı başarmıştı.

Google resmen duyurdu: Google Stadia kapatılıyor

Google tarafından yapılan resmi açıklama ile Google Stadia’nın kapanacağı netlik kazanmış oldu. Kütüphanesinde farklı oyunlara yer veren ve 4K çözünürlük ile oyunları oynama imkanı sunan bulut oyun sistemi, 23 ülkede kullanıcılara sunulmuş ve Türkiye’de desteklenmemişti. Kapatma kararının alınmasının ardından ise Türkiye’de hiçbir kullanıcının Google Stadia’yı deneyemeyeceği de ortaya çıkmış oldu. Google açıklamasında oyunların ve eklentilerin ücret iadesi ile kullanıcılara verileceği belirtildi. Stadia Pro aboneliği alan kullanıcılara ise herhangi bir iade işlemi yapılmayacak.

Google Stadia’da yeni bir devir başlıyor

Son tarih 18 Ocak

Yeni üyeliklerin alınamadığı platformda mevcut kullanıcılar 18 Ocak 2023 tarihine kadar oyunlarını oynamaya devam edecek ve bu tarih itibariyle Google Stadia erişme kapatılacak. Stadia Genel Müdürü Phil Harrison tarafından yapılan açıklamalarda konuyla ilgili “Birkaç yıl önce oyun hizmeti Stadia’yı piyasaya sürdük. Hizmet, tüketicilere yönelik güçlü bir teknoloji temeli üzerine inşa edilmiş olsa da kullanıcılarda beklediğimiz ilgiyi göremediğimiz için Stadia’yı sonlandırmaya başlamak için zor bir karar aldık.” denildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir