Google, COVID 19 için CES2022’ye katılmayı bıraktıktan sonra Google, 2022’de yayınlanan bir blog gönderisinde yeni Android özelliklerini duyurdu. Google’ın bu yılki hedefi, Android ekosistemini daha da genişletmek gibi görünüyor.

CES 2022 etkinliğinin hızlı ilerlemesi sırasında, dünya genelinde COVID 19 vakalarının artması nedeniyle bazı şirketler etkinliğe katılmaktan vazgeçti. Bu şirketlerden biri de Google’dı. Google etkinliğe fiziksel olarak katılmadı ancak CES2022’de neler sunacağını yazılı veya görsel olarak göstermeye başladı.

Şirket, 2022’de piyasaya sürülecek yeni bir Android yeniliğini tanıttı. Google, tarihli bir blog gönderisinde, Android’deki üç yeni özelliği detaylandırdı. Bu yenilikler arasında cihazlar arasında hızlı bağlantı, geliştirilmiş kilitleme cihazları ve diğer cihazlarla yeni bir entegrasyon düzeyi yer aldı.

Cihazlar birbirine daha kolay bağlanabilecek

Google’ın en gelişmiş alanlarından biri olan hızlı eşleştirme özelliği, Android telefonunuzu Bluetooth üzerinden diğer cihazlara bağlama işlemini çok daha hızlı hale getiriyor. Şirket, yaptığı yeni bir açıklamada, TV’ler, akıllı ev ürünleri ve Chromebook’lar gibi cihazlar için yüksek hızlı eşleştirme desteği sağlayacağını duyurdu.

Google Android Enterprise Nedir?

Akıllı saatler telefon kilidini açabilecek

Kullanıcılar artık Android akıllı telefonlarından Chromebook’ların kilidini açabilir. Google, Wear OS akıllı cihazlarda Android akıllı telefonların kilidini açmak için bunu genişletmeyi planlıyor. Ancak şirket, araç entegrasyonunu bir üst seviyeye çıkarmak için Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisini de benimseyecek. Android kullanıcıları artık telefonu araba kilidinde bırakmak yerine telefonu cebinden çıkarmadan arabanın kilidini açabiliyor.

Diğer cihazlarla entegrasyon daha iyi hale getirilecek

Google’a göre, birden fazla cihazı olan kişiler, 2022’de cihazlar arası veriler ve medya ile çok daha iyi etkileşimde bulunabilecekler. Örneğin, bir kişi tablette kulaklık taktığında ve film izlerken, telefon çaldığında kulaklık otomatik olarak telefona bağlanır. Arama bittiğinde, kulaklık tabletinize yeniden bağlanır.

Ayrıca Google Asistan bulunan araçlarda Google, araç içinde uzaktan soğutma ve ısıtma, kilitleme ve kapatma, pil durumu ile ilgili sesli bilgilendirme gibi hizmetleri uygulamaktadır. Bu özellik, önümüzdeki birkaç ay içinde Volvo otomobillerinde ilk kez kullanılabilecek.

Tüm bu özelliklerin ne zaman yayımlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir