Google Chrome’da ayarlarda yaşanan sorunlar nedeniyle gizli sekme bazı durumlarda açılmayabilir. Gizli bir şekilde gezinmeyi aktif hale getiren gizli sekme, web siteleri için depolanan çerezlerin de kullanılmasını önler. Ctrl + Shift + N kısa yolu ile ya da Chrome ayarlarında bulunan gizli sekme seçeneğiyle erişilebilecek olan gizli sekme açılmaması halinde, Chrome için denenebilecek birkaç çözüm ile kolayca gizli sekmeye yeniden erişim sağlanabilir.

 Google Chrome’da gizli sekme hatası nasıl çözülür?

Yüklenen bir eklenti ya da yanlış yapılandırılmış ayarlar nedeniyle pasif duruma geçebilecek gizli sekme açılışında yaşanan hatalarda aşağıda yer alan önerileri deneyebilirsiniz.

Chrome Cleanup Tool gizli sekme sorununu çözme

Chrome Cleanup Tool, Chrome için geliştirilmiş olan bir yazılımdır. Tarayıcıda meydana gelen pek çok hatayı gidermeye yaratan mevcut araç sayesinde gizli sekme hatalarının da giderilmesi sağlanmaktadır. Google tarafından desteklendiğinden dolayı risk içermeyen yöntem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Yeni bir sekmede chrome: // settings / sayfasını açın.

Ardından ekranda yer alacak Chrome Temizleme Aracını sisteme yükleyin.

İlgili aracı çalıştırarak tarayıcı taraması yapmasını sağlayın.

Uygulama tarafından zararlı yazılım, eklenti ya da benzer dosyalar bulunursa detaylı olarak gösterilecektir. Zararlı olarak görülen tüm içerikleri sistemden kaldırın.

 Tarayıcıyı yeniden başlatarak gizli sekmeye erişim sağlayıp sağlayamadığınızı kontrol edin.

 İlgili işlemler sonrasında tüm eklentiler pasif duruma gelebilir. Bu nedenle işlemlerin ardından eklentileri aktif hale getirebilirsiniz.

Sistem kayıt defteriyle gizli sekme sorununu çözme

Araç ile yapılan işlemler sonrasında gizli sekmeye hala erişim sağlayamıyorsanız sistem kayıt defterinden yardım alabilirsiniz. Bu nedenle Windows + R seçeneği ile çalıştır kutusunu açarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Çalıştır penceresine regedit yazın.

Ardından aşağıdaki yolu takip edin.

HKEY_LOCAL_MACHINE Software Policies Google Chrome

Bu ekrana ulaşıldığında sağ tarafta çeşitli değerler yer alacaktır. ncognitoModeAани etiketli kayıt defteri anahtarını sağ tııklayarak değiştir seçeneğini seçin.

Bu dizenin değerinin 0 olması gerekmektedir. Eğer 0 değilse, dizenin  değerini 0 yaparak tüm pencereleri kapatın.

Google Chrome gizli sekme probleminizi bu sayede giderebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir