Dünya çapınca binlerce kullanıcı olan Google Chromecast nedir? İşte yanıtı:

PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma nasıl yapılır?

Eğer evinizde akılllı bir televizyonunuz yoksa ama buna rağmen cihazınız üzerinden YouTube gibi uygulamalarda yer alan içerikleri izlemenin yollarını araştırıyorsanız, muhtemelen Google Chromecast ile karşılaşmışsınızdır. Peki nedir bu Google Chromecast?

Google Chromecast nedir?

ABD yazılım devi Google tarafından geliştirilen Chromecast, bir akış cihazıdır. Dongle, bir bağlantı noktasını ayrı bir aygıta bağlayan ve ek işlevler sağlayan bir donanım bileşenidir.

Chromecast’inizi standart HDMI bağlantı noktası aracılığıyla herhangi bir TV’ye veya monitöre bağlayabilirsiniz. Gerekli yapılandırma adımlarını tamamladıktan sonra akıllı telefonunuzdan, bilgisayarınızdan ve hatta Google Home’dan kablosuz olarak daha büyük bir ekrana ses ve video akışı yapabilirsiniz.

Chromecast, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştirir, iki cihaz arasında Wi-Fi üzerinden iletişim kurar ve genellikle özel bir uzaktan kumanda yerine akıllı telefon gibi başka bir cihaz tarafından kontrol edilir. Bazı Chromecast modelleri ise eksiksiz bir TV deneyimi sunmak için bir uzaktan kumanda ile birlikte gelir.

Hangi Chromecast modelini seçerseniz seçin, herhangi bir öğrenme sürecine gerek yoktur çünkü cihazın kullanımı oldukça basittir. Yalnızca birkaç dakika içerisinde cihazı kullanılabilir duruma getirebilirsiniz. Dolayısıyla bu konuda tecrübesi olmayan kişiler de cihazı çok rahat bir şekilde kullanmaya başlayabilir.

Dünya genelinde çok popüler bir cihaz olan Chromecast, temel olarak televizyon ile telefon arasında köprü görevi görür. Normal şartlarda akıllı televizyonlar haricinde normal TV’lerden herhangi bir aparat kullanmadan YouTube gibi uygulamalarda yer alan içerikleri izleyebilmek mümkün değildir.

Söz konusu cihaz, akıllı olmayan televizyonlarda YouTube gibi platformlarda yer alan içerikleri izleyebilmenize imkâa tanır. Cihaz bu işlemi akıllı telefon ya da bilgisayarda açılan içeriği televizyona yansıtarak yapar.

Chromecast, yazılım devi Google’ın Cast isimli kendi tescilli protokolünün üzerine inşa edildi. Bu cihaz, akıllı telefon gibi cihazlardaki içeriklerin bir ekrana ya da akıllı hoparlöre çok kolay bir şekilde yansıtılmasını sağlamak amacı ile tasarlandı. Temmuz 2013’te başlatılan Google Chromecast, hemen hemen her büyük uygulama ve platforma entegre edilmiştir. Ucuz yapısıyla dikkat çeken cihaz, milyonlarca parça satarak büyük beğeni topladı.

Yazılım devi tarafından sağlanan araç, kablosuz bir ağ olan Wi-Fi’ye dayandığı için teknik olarak platformdan bağımsızdır. Örneğin, Google Chrome’u bir bilgisayarda veya akıllı telefonda kullanıyorsanız YouTube’da bir “Yayınla” düğmesi görürsünüz. Bir Apple cihazınız olsa bile bu düğmeye erişebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir