Bilgisayarlardan televizyona görüntü aktarma işlemin yapmak herkes tarafından sıkça araştırılan konuların başında gelir. Klasik bir yansıtma ile kablosuz olarak görüntü aktarma işlemini kadar verimsiz bir sonuç alamazsınız. Bilgisayardan televizyona kablosuz bir şekilde görüntü aktarma işlemi nasıl yapılır öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma nasıl yapılır?

Kablosuz HDMI kitleri ile kablosuz görüntü aktarma

Kablosuz HDMI kitleri, herhangi bir bağlantıya ihtiyaç duymadan bilgisayar ve televizyon arasında görüntü aktarmaya izin veriyor. Piyasada yer alan daha birçok bütçeye göre kablosuz HDMI kiti vardır. Bunlar arasında ise sizin en uygun olan modeli seçerek kablosuz olarak görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kablosuz HDMI kiti ile kablosuz bir şekilde görüntü aktarma işlemi için HDMI girişine sahip bir bilgisayara ve televizyona ihtiyacınız olacak. Eğer bu cihazları son on yıl içerisinde aldıysanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Çünkü son yıllarda piyasaya giren her bir cihaz HDMI uyumlu olarak sunulur. Kablosuz HDMI kitleri ortalama 30 metrelik bir menzil sunarlar. Bu mesaja arasında bulunan cihazlardan görüntü aktarma işlemi hızla yapılabilir.

Google Chromecast ile kablosuz görüntü aktarma

Google Chromecast, yeni nesil akıllı cihazlar ile HDMI girişine sahip tüm televizyonları birbirine bağlayabilen cihazlardır. Oldukça küçük boyutta olan Googl Chromecast’İ televizyona bağladıktan sonra Mac ve Windows bilgisayarınız ile ya da iOS ve Android cihazlarınız ile kolayca kontrol edebilirsiniz. Google Chromecast ile kablosuz bir şekilde görüntü aktarmak için Google Chromecast’in ve görüntü aktarımı yapmak istediğiniz cihazın aynı apa bağlı olması gerekir. Televizyon açıldığı an aktif hale gelen Google Chromecast ile aynı ağa bağlandıktan sonra eşleşebilir ve kablosuz görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Oyun konsolları ile kablosuz görüntü aktarma

PC’den TV’ye görüntü aktarma işleminde kullanabileceğiniz bir diğer cihaz ise oyun konsoludur. Hangi markaya ait olduğu fark etmeksizin bu cihazlarla görüntü aktarabilirsiniz. Steam Link, Microsoft Xbox, Sony Playstation gibi oyun konsolları üzerinden kablosuz bir şekilde görüntü aktarma işlemi yapabilirsiniz. Google Chromecast’de olduğu gibi burada da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, konsolun ve görüntü aktarımı yapmak istediğiniz bilgisayarınızın aynı ağa bağlı olması. Oyun konsollarının özelliğine göre bu yöntemi birden fazla cihaza görüntü aktarma işlemi yapmak için kullanabilirsiniz. 

Yansıtma yöntemi ile kablosuz görüntü aktarma

Yansıtma yöntemi ile kablosuz bir şekilde görüntü aktarma işlemi en sık tercih edilen ve herhangi bir ek cihaz gerektirmeyen bir yöntemdir fakat her zaman başarılı sonuç vermez. Çünkü direkt olarak bilgisayardan televizyona yansıtılan görüntü, adı üzerinde, bir yansıtmadır ve görüntü kalitesi kaybına neden olabilir. Özellikle bilgisayarlar üzerinden televizyona kablosuz bir şekilde görüntü aktararak oyun oynamak isteyen kullanıcılar, yansıtma yöntemi sonucu gerçekleşen duraksamalardan ya da geç yansıtmalardan her memnun olmayacaklardır. Ancak yine de uygulanabilir bir yöntem. Bilgisayarınızdaki yansıtma ekranını açtıktan sonra aynı ağa bağlı olduğunuz televizyonu bulun ve yansıt butonuna tıklayın. Yansıtma çeşitlerinden birini seçtikten sonra kısa sürede bilgisayar ekranınız televizyona yansıyacaktır. Uygulaması kolay ve masrafsız bir yöntem.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir