Liderliği her zaman elinde Google Chrome için faydalı bir yenilik daha sunuldu. Artık bu popüler tarayıcı için herkes bir yan panele sahiptir. Google Chrome tarayıcının uzun bir zamandır geliştirilen “yan panel” özelliği artık Windows ve Mac tarafından herkes tarafından kullanılabilir. 

Adres çubuğunun hemen sağ kısmına yerleştirilen bu panel, kişiler tarafından oluşturulan “okuma listesi” ve “yer işaretlerine” çok hızlı bir şekilde erişim sağlanmasına imkan tanıyor. Tarayıcıya, genel kullanım deneyimini bozmadan başarılı bir şekilde entegre edilen bu yan panel, sıkı Chrome kullanıcıların fazlasıyla beğenisini kazanacak gibi gözüküyor. Bu panel içerisinde yer işaretleri özelinde gruplama ve kategorilendirme imkanı da bulunuyor. Böylelikle yer işaretleri daha düzenli bir şekilde bir arada tutulabiliyor. Chrome, bundan önce ise en son bir Safari performans açıklaması ile sık sık adından söz ettirmişti. 

Xiaomi Mi Mix Alpha ortaya çıktı

Tarayıcı için Mac tarafından 99. sürüm ile Apple’ın web testleri için kendi tasarladığı Speedometer 2.0 üzerinde Safari geçildi. Söz konusu bu sürüm özellikle Apple Silikon (M1, M1 Pro ve M1 Pro Max) işlemciler özelinde ciddi geliştirmeler yapmış olduklarını dile getiren Google, şu an tarayıcının pek çok kalemde Safari’den daha hızlı ve akıcı olduğun dile getirdi.  Apple’ın kendi geliştirdiği Safari tarayıcısını geçmesiyle ses getiren bu tarayıcı, Google tarafından yapılan açıklamasına göre Speedometer 2.0 üzerinde 300 puan alarak bir dünya rekoru da kırmayı başardı. Düşük seviye Mac bilgisayarlarda Chrome ile Safari arasındaki performans farkının daha yüksek olduğunu dile getiren Google, Chrome’un Mac tarafında bir yıl önceye oranla yüzde 43 oranında hızlandığını da dile getiriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir