Google Chrome’a yeni bir güncelleme daha yapıldı. Güncellemede, uygulamanın daha güvenli ve daha hızlı hale getirildiği açıklandı. Bağlantı paylaşımı, profili oluşturma ve paylaşma, sekme düzenlemeleri yeni güncellemede yer alan 3 yenilik oldu.

Kolay bağlantı paylaşma

link

Google Chrome’a gelen yeniliklerden ilki bağlantı paylaşımı. Kullanıcıların adres çubuğunda yer alan adresi, arkadaşları ile paylaşması için artık yeni bir seçenek bulunuyor. Paylaş simgesine dokunarak açılacak olan sekmelerde, kullanıcıların sosyal medya, e-posta gibi seçeneklerle bağlantıları paylaşabilmesi mümkün. Paylaş simgesi ise adres çubuğunun sağ alt köşesine konumlanmış.

Birden fazla profil ile çalışma

profil

Profil sistemi uzun zamandan beri yer alsa da kullanıcıların artık iş ve kişisel kullanımları birbirinden ayırması için yeni seçenekler sunuluyor. Kişisel göz atma etkinliğini ayrı tutmak isteyenlerin Chrome profillerinde yeni profiller oluşturabilmesi ve daha esnek bir şekilde bu özelliklerden yararlanabilmesi mümkün. Profiller ile ilgili daha fazla işlem yapmak isteyenlerin ise sağ üst köşede yer alan profil seçeneğine tıklaması ve ardından yeni profiller eklemeye başlaması yeterli.

Kapatılan sekmeyi açma

sekme

Çoğu kullanıcının en çok yaşadığı sorunlardan olan yanlışlıkla kapatılan sekme için Google artık daha fazla seçenek sunuyor. Yanlışlıkla kapatılan sekme artık yeni sekme sayfasının üzerinde yer alan seçeneklerden açılabilecek. Daha kolay ve hızlı bir şekilde sekmeyi açmak isteyenlerin ise CTRL + Shift ve T tuşuna basması yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir