Google Chrome için yeni güncelleme tüm kullanıcılara sunuldu. Türkiye’deki kullanıcıların da alabileceği 3 yeni özellik, tarayıcıdaki işlevselliği arttırıyor.

Google Chrome için testleri yapılan 3 özellik, ana sürüme geldi. Çoğu kullanıcının otomatik bir şekilde geçiş yapabileceği yeni sürümde sekme odaklı yenilikler dikkat çekiyor.

Google Chrome 106 güncellemesi yayınlandı

Sekmeleri gruplandırma

3

Yeni sürümde sekmelerin gruplandırılması adına önemli bir adım atılıyor. Çoklu sekmeler ile çalışmayı sevenlerin daha düzenli ve planlı bir çalışma alanına sahip olması adına artık tarayıcılardaki sekmeler gruplandırılabilecek. Sekmelerin birbirine karışmaması adına ise renklendirilmesi, daraltılması mümkün.

Google Chrome’da sekmeler nasıl gruplandırılır?

Tarayıcıdaki sekmeleri gruplandırmak adına aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Bir sekmeye sağ tıklayın ve yeni gruba ekleye tıklayın.
  • Grubunuzu adlandırabilir, renk seçebilir ve ardından enter’a basarak işlemleri tamamlayabilirsiniz.
  • Grup oluşturduktan sonra sınırsız olarak sekmeleri gruba ekleyebilirsiniz.
  • Görünümü daraltmak veya genişletmek için grup adına tıklayabilirsiniz.

Sekmelerde arama

4

Çoklu sekmelerde çalışırken aradığını daha kolay bulmak isteyenler için sekmeler arasında arama özelliği kullanıma sunuldu. Aranan sekmenin bulunması adına Sekme Arama özelliğinin kullanılması yeterli. Böylece istenilen içeriğe hızlı şekilde ulaşılabilir. Tarayıcının üst tarafında yer almaya başlayan sekme arama simgesini kullanarak açık sekmeler arasından arma yapabilirsiniz. Bu işlev için Ctrl + Üst Karakter + A klavye kısa yolunu da kullanabilirsiniz.

Google Şifre Yöneticisi’ne manuel şifre ekleme

google chromea 3 yeni ozellik geldi

Tarayıcıya gelen son özellik ise manuel şifre ekleme.  Chrome menüsü  > Ayarlar > Otomatik doldurma > Şifre Yöneticisi’ni tıklayarak ulaşacağınız ekranda kayıtlı şifrelerin yanında yer alan ekle’ye tıklayarak istediğiniz site için şifre ekleyebilirsiniz.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir