Google Chrome 106 sürüm için güncelleme yayınlandı. Kullanıcılar yeni sürüme geçerek, tarayıcının yeni özelliklerini deneyebilecek.

Google Chrome tarayıcısı için güncellemeler devam ediyor. Google Chrome 106 ile kullanıcılara RSS okuyucu, vurgulanan metin için çeviri ve yakında çıkacak olan diğer birçok özellik duyuruldu. Güncelleme yaparak yeni özelliği siz de test etmeye başlayabilirsiniz.

Google Chrome hatasını çözene para ödülü verecek

Google Chrome 106 özellikleri neler?

Vurgulanan metni çevirme

google chrome 106 guncellemesi yayinlandi 1

Google Çeviri, Chrome’un kullanışlı özelliklerinden birisi. Yeni sürüm ile birlikte kullanıcıların çok daha kolay bir şekilde çeviri desteği alınmasını sağlıyor. Herhangi bir eklenti ya da özellik yüklemeye gerek kalmadan metindeki kelimeler seçilerek çevirisi hemen, aynı sayfada yapılabilecek. Bunun için çevirmek istediğiniz metni vurgulamanız, metne sağ tıklamanız ve menüden “İngilizce’den çevir” gibi dile özel seçeneği seçmeniz yeterli. Özellik chrome://flags#desktop-partial-translate linkli üzerinden de etkinleştirilebilir.

RSS okuyucusu

google chrome 106 guncellemesi yayinlandi

Yeni sürüm ile Chrome’da “Siteyi Takip Et” seçeneği de geldi. Masaüstünde de desteklenecek özellik sayesinde sevilen sitelerin takip edilmesi kolaylaşacak. Kullanıcıların ilgili sitede sayfaya sağ tıklayıp menüden “Siteyi Takip Et” seçeneğini seçmesi yeterli. Web sitesinde RSS olmasa bile, Google yeni içerikleri bulur ve okunmasını sağlar.

“Not ekle” işlevi.

Yer imleri, web sayfalarını kaydetmek için oldukça kullanışlı. Ancak yapışkan not benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor ve not ekleme konusunda artık çok daha esnek bir yapıda. Doğrudan bir web sayfasının üstüne not alabilirsiniz. Sayfayı her ziyaret ettiğinizde notlar görünür durumda kalır ve böylece işlerinizi çok daha kolay şekilde yönetebilirsiniz.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir