Zero-day adındaki yeni bir güvenlik açığının ortaya çıkması sonrası Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcılarında yeni güncelleme sunuldu. Güncellemeyi alacak kullanıcılar bu zararlı içeriklerden korunabilecek. Bu nedenle kritik güvenlik açığının kapatılması ve herhangi bir mağduriyetin oluşmaması adına şirketler güncelleme çağrısı yaptı.

Google ve Microsoft tarafından yapılan paylaşımlarda acil durum güncellemesinin yayınlandığı ve mevcut güncellemelerin hemen alınması gerektiği belirtildi. Bilgisayarlarda pek çok farklı probleme yol açabilecek olan mevcut açığın, tam olarak hangi alanlarda zarar verdiği noktasında soru işaretleri var. Ancak iki şirket tarafından çok ciddi sorun olarak tanımlanan Zero-day, mevcut güncellemeler ile ortadan kaldırılmış durumda. 

Tarayıcı yeni güncellemeleri nasıl alınacak?

Tarayıcı güncellemelerini yapmak isteyenlerin Google Chrome için Ayarlar > Yardım > Google Chrome hakkında bölüme gitmesi yeterli. Sayfanın açılması ile otomatik bir şekilde sürüm kontrolü yapacak olan Google, yeni sürümler ve güncellemeleri yine otomatik bir şekilde yükleyecek.

Microsoft Edge güncellemesinde ise ayarlar > Yardım > Geri bildirim > Microsoft Edge hakkında sayfalarına erişim sağlanması yeterli olacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir