Dünya üzerinde arama motoru devi olarak da gösterilen Google, ChatGPT varlığını tam olarak hissetmeye başladı. Sohbet robotu olan ChatGPT yapay zeka destekli bir yazılımdır. Bu sohbet robotu kullanıcıların aradığı birçok bilgiye ulaşmasına imkân tanırken, farklı birçok yaptığı işlev ile teknoloji dünyasında ses getirdiği görülüyor. Birkaç aydır teknoloji dünyasının dilinde olan bu yazılım Google harekete geçmesinde de etkili oluyor.s New York Times’a göre ChatGPT sohbet robotunu Google bir tehdit olarak görüyor. Bu görüş nedeniyle birkaç haftadır yaptığı planlarını son gelişmelere göre değiştirdi.

google chatgpt

Habere göre; Sundar Pichai kırmızı kod ilan ettiği bununla beraber çalışmaların çok daha hızlandığı söyleniyor. Google arama motoru bu yıl içinde 20 den fazla yapay zeka alt yapılı ürünü bununla beraber sohbet robotu sergilemeye hazırlandığı bilinenler arasında. Mayı ayı gibi bazı çalışmaların tanıtılması bekleniyor.

New York Times aracılığıyla görüntülenmiş olan slaytta; Google arama motorunun çalıştığı yapay zeka projelerinde görüntü oluşturma aracı, Youtube için Tiktok uygulamasına benzer tarzda yeşil ekran modu aynı zamanda klip özetleri için video oluşturulabilecek  bir araç bulunuyor. Alışveriş Denemesi adlı bir özellik ve Pixel telefonlara yönelik duvar kağıdı koruyucusu planlar arasında yer alıyor. Google bir de Android uygulamalarında kolaylık için yapay zeka destekli araçları geliştiriciler için sunmuş oluyor.

Google, yapay zeka odak hâline getirilerek yapılan çalışmalarda, adil ve etik olduğundan emin olmak için adımlarını ona göre atıyor ve bu süreçte gerekli tüm onay işlemlerini hızlandırmaya çalışıyor. 

Google yaptığı bu çalışmalar neticesinde ChatGPT’den korktuğu ve atağa geçtiği görülüyor. Google Sohbet robotu olarak piyasada yer edinen ChatGPT’den neden çekiniyor?

Google ChatGPT’nin teknoloji dünyasına adımı ile birlikte tedirgin bir hâle geliyor. Yaptığı çalışmalar doğrultusunda bu durum fark edilebiliyor.  Bu ayın başlarında çıkan bazı haberlere göre, Microsoft’un ChatGPT’yi güçlü hâle getiren teknolojinin belli kısmını Bing’e dahil etmeyi düşündüğünü göstermişti. Şirket kararları ChatGPT’yi yakın bir zaman diliminde Azure OpenAl hizmetine dâhil edeceğini duyurdu. Bu süreçle beraber Google en son habere göre, 12000  kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Ardından da Pichai şirketin misyonu ve yapılan yatırımlardan emin olduğunu belirten bir mesajı çalışanlarına gönderdi. Ayrıca kullanıcılar, geliştiriciler ve işletmeler için yeni deneyimler sunma aşamasında olduklarını da belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir