Google Çeviri uygulamasının kullanıcıların arama geçmişinin kaydını tutmaya başlayacağına dair ipuçları 2020 yılında verilmişti. Söz konusu bu özellik, sonunda kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Artık uygulama üzerinden yapılan çeviriler, kullanıcının Google hesabı üzerinden yapılabilecek. 

Çeviri uygulamasını kullananlar artık “çeviri geçmişinizi yedekleyin” şeklinde bir mesajla karşı karşıya gelmek mümkündür. Bu mesaja dokunulduğunda kullanıcıların karşısına, “Geçmişinizi yönetin” ve “Çeviri’yi bir hesap olmadan kullanın” seçenekleri çıkıyor. Kısaca belirtmek gerekirse, çeviri kaydının tutulmasını istemeyenler için bir alternatif vardır. Kullanıcılar uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden tarih bölümü üzerinden geçmiş çevirilerini kronolojik bir sırayla rahatlıkla görebilirler. İsteyenler aramalarını yıldız ikonuyla favoriler arasına ekleyip hızlı bir şekilde erişim sağlayabiliyor hale getirebiliyorlar. Arama geçmişi Google hesabı içerisinde tutulduğu için kullanıcıların geçmişlerini farklı cihazlar üstünde görüntülemesi de mümkün görülüyor. 

Google Çeviri uygulamasının arama geçmişinin yönetimi konusunda kullanıcılara çeşitli seçenekler sunuluyor. Hangi cihazda yapılan aramaların saklanacağı ve arama geçmişinin hangi aralıklarla temizleneceği ile ilgili karar ise kullanıcılara bırakılacak. Arama geçmişinin tutulmasının bazı Çeviri kullanıcılarının hayatını daha kolay hale getirdiğini söylemek mümkündür. 

Instagram NFT’ye ağırlık verecek

iOS Google Çeviri indirmek için
Android Google Çeviri indirmek için


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir