CoinDesk tarafından paylaşılan bir haber, popüler sosyal medya platformu Instagram’ın bir süredir beklenen NFT entegrasyonunu önümüzdeki günlerde başlatabileceğini ortaya koydu.

Instagram’da ilk beğendiğiniz gönderiyi nasıl bulursunuz?

Haberin hemen ardından Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve NFT’lerin Instagram’a geldiğini doğruladı. Blok zincirinde internet varlıklarının benzersiz bir şekilde işlenmesiyle oluşturulan Aktarılamaz Simgeler (NFT’ler). Her geçen gün popülaritesi artıyor. Bu varlıklar bazı olumsuz sonuçlarla karşılaşsalar da otomotiv, oyun, müzik ve daha birçok sektördeki dev şirketlerden yatırım alıyorlar.

Geçen yıl meta evren uğruna adını Meta olarak değiştiren Facebook, bu sorunla mücadele eden şirketlerden biri. Dev şirkete ait popüler sosyal ağ platformu Instagram, birkaç ay önce NFT’nin geleceğini duyurdu. Şimdi haberler yakında geliyor.

Instagram, gelecekte NFT’yi entegre etmeye başlayabilir

Dev şirket, Ethereum, Polygon, Solana ve Flow’u entegre ederek bu dijital varlıkları platforma taşımayı planlıyor. Pilot uygulama çalıştıracak olan NFT entegrasyonunun ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bir grup insanla test edileceği belirtilmişti ancak bu ağların tamamını kapsayıp kapsamadığı henüz belli değil.

Instagram’ın MetaMask gibi normal kripto cüzdanları kabul edeceği de söylendi. Bu cüzdanlar sayesinde kullanıcıların NFT sahibi olduklarını kanıtlayabilecekleri belirtiliyor. bu varlıkları göster ve sanatçıyı etiketle Ayrıca CoinDesk, platformun herhangi bir NFT paylaşım ücreti almayacağını söyledi. Üstelik bir önceki haberde Meta’nın Facebook ve Instagram’da planları olduğu söylenmişti.

Sosyal medya platformları da giderek yaygınlaşan NFT’ye yönelik hareketi yoğunlaştırıyor. Instagram’a ek olarak, NFT adını son aylarda diğer popüler sosyal ağlar Twitter’dan devraldı. Dev platform, NFT’lerin bir özelliğe sahip profil resimleri olmasını sağladı.

Mark Zuckerberg, NFT’nin gelişini onayladı

Bu haberden kısa bir süre sonra Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ın NFT koleksiyonunu destekleyeceğini doğruladı. Zuckerberg, NFT’lerin Spark AR AR platformu aracılığıyla Instagram hikayelerinde görülebileceğini söyledi. Artırılmış gerçeklik kullanarak NFT 3D görüntüler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.


CEO, Instagram için NFT koleksiyonlarının bu hafta test etmeye başlayacağını da doğruladı. Ancak NFT’nin Instagram üzerinden satın alınıp alınmayacağı konusunda detaylı bir bilgi verilmedi. Ancak, daha önceki söylentiler, Meta’nın çalışmalarının satın alma, sergileme ve NFT satışları için hazır hale getirildiği yönündeydi. Zuckerberg, konu hakkında çok heyecanlı olduklarını söylediyerek NFT’leri Facebook ve Meta altındaki diğer uygulamalarla entegre etmek için hızlandırılmış bir çalışma sürecine gireceklerinin de altını çizdi.

Peki siz şirketin NFT hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir