Google Çeviri Web uygulamasında artık görsellerde ki yazıları da başka dile çevirebiliyor. Bu özellik için de Google Lens’in AR çeviri aracıyla aynı teknolojiden yararlanıyor.

Bu seçeneğe Google Çevirinin web sitesinden erişilebiliyor. Üst sekmesinde artık Resimler sekmesi de yer alıyor. Bilgisayardan bir ekran görüntüsü veya fotoğraf yüklendikten sonra  çeviri,  orijinal metinmiş gibi görselin üstüne ekleniyor.

Google görsel çeviri
Google görsel çeviri

Web arayüzünde metni kopyalama, çevirilen görseli indirme gibi seçeneklerde mevcut. Bu özellik 113 kaynak dili ve 133 hedef dili destekliyor.

Sonucun altındaki, “Lens translate”  markası, Google Lens için AR Translate’i destekleyen aynı üretken rakip ağları (GAN) kullanıldığını gösteriyor. Lens görüntüleri, mobil cihazlarda  yıllardır çevirebilse de; geçen sene çıkan son sürüm, firmanın Pixel 6’da  piyasaya sürülen ancak eski  Pixe’ler ve Google One’da kullanılan Magic Eraser’ına  güç veren aynı teknolojiyi kullanıyor.

Google Çevirinin Yeni Özelliği Tüm Kullanıcılara Açıldı

Bu çevirinin orijinal metni  üstüne bindirmek orijinal metninin yerini alıyormuş gibi görünmesine yardımcı oluyor. Bu yeni özellik Google Çeviri web sitesinde tüm kullanıcılara açılmış durumda.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir