Google cep telefonları ile piyasaya giriş yapmaya hazırlanırken büyük dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İddialara göre Pixel 8a hem uygun fiyatlı hem de yüksek performans sunabilecek kapasitede olacak.

14 Mayıs’ta özel bir etkinlik gerçekleştirecek Google, bu etkinlikte yeni cep telefonu modellerini ve teknolojilerini tanıtacak. Etkinlikte başrolde Pixel 8a modelinin yer alması bekleniyor. Son dönemlerde sık sık farklı kaynaklardan bilgilerin gelmeye başladığı Pixel 8a için bugünkü iddialarda oldukça dikkat çeken gelişmelere yer verildi.

Pixel 8a’da Fiyat Uygun Olacak

Pixel 8a’da uygun fiyatlı bir etiket belirleyecek Google, akıllı telefon sektöründe yeni bir plana geçiş yapacak. Uygun fiyatlı modelleriyle daha fazla pazarda yer almayı hedefleyen şirket, bunun başlangıcını da Pixel 8a ile yapacak. Üstelik tek yenilik Pixel 8a fiyatı olmayacak. Xiaomi gibi pek çok üreticinin yaptığı gibi fiyat performans dengesini sağlayacak olan Google, böylece telefonlarıyla daha fazla pazarda daha fazla kişiye hitap edecek ve satışlarını da arttıracak.

Google Cep Telefonlarında Fiyatları Kırıyor
Google Cep Telefonlarında Fiyatları Kırıyor

Pixel 8a Özellikleri Neler Olacak?

Fiyat performans dengesinde en çok dikkat çeken ilk model Pixel 8a olacağı için Pixel 8a özellikleri de merak ediliyor. Bugüne kadar yapılan sızıntılarda yeni modelin özellikle ekranıyla dikkat çekeceği belirtilmişti. İddialar resmiyet kazanmamış olsa da Pixel 8a’da 6.1 inç büyüklüğünde OLED ekran, yüksek yenileme hızı ve nit parlaklığı olacak. Bu iki değer için bir veri bulunmuyor. Ancak Pixel 7a’da 120 Hz yenileme hızı ve 1.400 nit parlaklık tercih edilmişti. Bu nedenle Pixel 8a’da bu değerlerin yükseltilmesi bekleniyor.

Bu detayların yanı sıra tasarımda da bazı değişikliklerin yapılması bekleniyor. İddialara göre en büyük değişiklik köşelerde olacak. DisplayPort çıkışı gibi premium özelliklerle desteklenecek modelde işlemci konusunda farklı iddialar gündemde. Bazı kaynaklarda TensorG3 bazılarında ise Tensor G4 işlemciler kullanılacak. Cihazda aynı kalması beklenen tek detay kameralar. Öyle ki 64MP’lik IMX787 sensörü ve 13MP’lik IMX712 lensi ile Pixel 7a’daki kurulumu takip etmesi beklenen Google, kameralardaki farkı ise yazılım ile yaratmayı hedefliyor.

Pixel 8a için farklı pazar hedefleri olsa da Türkiye’nin yeni pazar listesinde olması beklenmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir