Google çalışanları, geçmişte onu çalışmak için arzu edilen bir yer haline getiren şirket kültürünün bir parçasını geri getirmeleri için yöneticilere baskı yapıyor. Google CEO’su, çalışanların yöneticilere olan endişelerini açıkladı

Neredeyse bu ayın başlarında düzenlenen yıl sonu herkesin katılımıyla gerçekleşen bir toplantıda, CEO Sundar Pichai, çalışanların soru göndermelerine ve istedikleri soruları oylamalarına olanak tanıyan şirketin Dory adlı dahili sistemine dayalı olarak çalışanlardan gelen en popüler sorulardan birini yüksek sesle okudu. ele alınmasını istiyorum.

Google CEO’sundan ‘Aptal’ açıklaması geldi!

Pichai, Dory’nin gönderisini okurken, “Görünüşe göre Dory’ye verilen yanıtlar, sorulan soruları görmezden geliyor gibi görünen, kalıplaşmış ifadeler veya basmakalıp sözler ile giderek daha fazla avukata benziyor” dedi.

Google CEO’su önemli açıklamalar yaptı

“Dory’nin cevaplarına samimiyet, dürüstlük, alçakgönüllülük ve açık sözlülük getirmeyi mi yoksa bürokratik bir yolda ilerlemeyi mi planlıyoruz?” Sorusu 673 olumlu oy aldı. CNBC, sorunun bir kopyasını aldı ve Pichai konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Sorunun ardındaki duyguyu anlıyorum. Bence bunun bazı nedenleri var.” dedi.

Bir zamanlar Silikon Vadisi normlarını açık ve neşeli bir ofis ortamı ve ücretsiz tartışmalarla kökten değiştiren şirket, dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olmanın getirdiği mevcut gerçeklerle hesaplaştığından, Google’ın kültürel çalkantısı son birkaç yıldır önemli bir konu olmuştur. Çalışanların şirket liderlerinin cinsel taciz iddialarını görmezden geldiklerini ve hükümet anlaşmalarını sessizce takip ettiklerini öğrendikten sonra canlandırıcı duygu değişti ve güven azaldı. Google liderliği daha sonra şirket içi tartışmaları bastırdı ve şirket politikalarını eleştiren ve diğer hoşnutsuz işçileri örgütlemeye dahil olan bazı çalışanları işten çıkarmıştı. Çalışanlar 2019’da CNBC’ye şirketin “tanınmaz” hale geldiğini söyledi. Pichai, son toplantıya verdiği yanıtta, bir pandemi sırasında küresel bir işgücüyle iletişim kurmanın zorluklarını kabul etti.

Pichai, “Şu anda açık bir şekilde geniş ölçekte iletişim kuruyoruz – 150.000’den fazla insanla ve özellikle pandemi yoluyla, hepsini uzaktan yapıyoruz. Pandemi sırasında daha fazla insanın ekranları okuduğunu fark ettim ve bu yüzden bazılarının cevapların hazır hissetmesine katkıda bulunduğunu düşünüyorum.”

Google, çoğu şirket gibi, Mart 2020’den bu yana çoğunlukla uzaktan çalışmak zorunda kalan çalışanlarla nasıl bağlantıda kalınacağıyla boğuşuyor. Google, fiziksel ofisleri yeniden açma hedeflerinde teknoloji endüstrisinin çoğundan daha agresif oldu. yeni yıl, ancak son zamanlarda omikron varyantından artan vakalar arasında dönüş tarihini geri çekti. Google’ın, Pichai ve diğer yöneticilerin Dory’nin endişe duyduğu konuları ele aldığı kapsamlı TGIF toplantıları da önemli ölçüde değişti. Artık hepsi videoda tutuluyor. Kurucular Larry Page ve Sergey Brin, 1999 yılında Google’ın Mountain View, California’daki kampüsünde, çalışanların düzenli olarak hayal kırıklıklarını ifade etmeleri ve konuları yönetimle açıkça tartışmaları için bir forum olarak TGIF’leri başlattı. Bu, yetenek için bir satış noktası ve ardından gelen birçok teknoloji girişimi için bir model haline geldi. 2019’da Pichai, işyeri sorunlarını tartışmak için haftalık TGIF toplantılarını aylık toplantılar ve daha küçük belediye salonlarıyla değiştirdiğini duyurdu.

Pichai, sanal toplantıların yepyeni bir kırışıklık eklediğini söyledi.”Bence insanlar bu ortamda cevap vermek için her zaman gerginler. Bazen insanların küçük hatalar için affetmediklerini düşünüyorum. İnsanların cevapların şirket dışında da dahil olmak üzere her yerde alıntılanabileceğinin farkında olduğunu düşünüyorum. Bence bu insanları çok dikkatli yapıyor.”

Pichai, çalışanlar tarafından şirket dışındaki kişilere yapılan sızıntılara atıfta bulunarak “güven ve açık sözlülüğün her iki yöne de gitmesi gerektiğini” söylemeye devam etti. “Ölçekliyi korumak için gerçekten çok çalışmanız gerekiyor” dedi. Pichai, son iki yılda şirketin daha küçük gruplar etrafında örgütlenmeye çalıştığını ve bunun gerçek iletişim için daha iyi olabileceğini söyledi. “Daha küçük forumlara yatırım yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Cevabını, endişe için takdirini ifade ederek ve “iyi geribildirim” olarak nitelendirerek bitirdi. Pichai, “Soruyu sorduğunuza sevindim. Tüm konuşmacıları konuşmaya ve akıllarından geçenleri söylemeye teşvik ediyorum.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir