Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi! - Haberler - indir.com

Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 14:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Google arama motoruna neden 'Aptal' yazıldığı zaman Donald Trump'ın resimlerinin çıktığını sordu. Bu soru uzun zamandır sorulurken ABD Kongresinde'de gündeme gelmesiyle birlikte Google'ın CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

Google'ın CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

ABD Başkanı Trump'a muhalif internet aktivistleri, Google'ın algoritmalarını manipüle ederek "idiot" yazınca, görsellerde Başkan Trump'ın fotoğraflarının çıkmasını sağladı. Bu konu ile ilgili Google CEO'su ABD Kongresine açıklama yapmak zorunda kaldı. Konu hakkında soru soran kongre üyesi, Google'ın politik olarak sonuçları manüpüle ettiğini ima etmesi üzerine bu fikri çürütmeye çalışan başka bir kongre üyesi, "Şu anda görsellerde 'idiot' kelimesini aratırsanız, Donald Trump fotoğrafları çıkıyor. Bunu yeni denedim. Bu nasıl olur?" şeklinde bir soru sordu. Google'ın CEO'su,

Google, Google+ servisini kapatıyor mu?Google, Google+ servisini kapatıyor mu?

"Bir anahtar kelime yazdığınızda, Google olarak biz, milyarlarca websitenin kopyasını bulduk ve bunları Google dizininde depoladık. Sonuç olarak, biz bir anahtar kelimeyi alırız, bu sitelerle eşleştiririz ve bu anahtar kelimeyi ilişkisi, yeniliği, popülaritesi ve diğer insanların bu anahtar kelimeyi nasıl kullandığı gibi 200'den fazla belirtkeyi temel alarak sıralandırırız. Buna bağlı olarak, herhangi bir zamanda, bu sorgu için en iyi arama sonuçlarını sıralamaya ve bulmaya çalışırız, sonra onları dış etkenlerle değerlendiririz. Bunu objektif kurallara göre değerlendiririz. Sonuç olarak bu sürecin çalıştığından emin olma aşamamız bu şekilde işliyor"

Google'ın CEO'su Pinchai bu açıklama üzerine Lofgren'in alaylı bir tavırla yönelttiği, "yani ekranların arkasına oturmuş, kullanıcıların ne göreceğine karar veren tek bir adam söz konusu değil mi?" sorusuna Pinchai, "Bu bahsettiğim süreç büyük ölçekte çalışıyor ve belirli bir arama sonucuna elle müdahale etmiyoruz" cevabını verdi. Başkan Trump'ın geçen hafta gerçekleştirilen Brüksel, İngiltere ve Helsinki ziyaretlerini kapsayan Avrupa turu sırasında Green Day isimli bir grubun eski parçası olan "American Idiot" yeniden listelere girmesinin ardından sosyal medyanın da etkisiyle Google'ın algoritmalarını manipüle eden Trump muhalifleri bu tür eylemler ile ABD Başkanı'nı küçük düşürmeye çalışıyorlar. Bu eylemler sonucunda Google'a girip 'idiot' yazarsanız görseller kısmında Başkan Trump'ın resmini göreceksiniz.


Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.
Türkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı KelimelerTürkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı Kelimeler
2018 yılının Google arama trendleri belli oldu2018 yılının Google arama trendleri belli oldu

PAYLAŞ