Google maaşı yetmiyor mu? Google çalışanları, şirketin son toplantısında isyan eden yorumlarda bulundu.

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde çalışanlarının maaşlarından memnun olmadığı büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. İç raporlara göre, çalışanlar maaşlarını diğer teknoloji şirketlerine kıyasla yetersiz buluyor.

Google’daki maaş krizi nihayet şirket içinde bir toplantıda kendini gösterdi. Google yöneticileri, her takım için belirlenen maaşların yeterli olduğu konusunda ısrar ediyor. Peki Google çalışanları neden mutsuz?

Protestolar başlıyor: Google’ın maaşları yetmiyor

Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin son çoğunluk toplantısında zor anlar yaşadı. CEO Pichai’yi ve diğer gelir yöneticilerini bombalayan çalışanlar, sürekli sorularla şirketteki eşitsizliğe dikkat çekiyor.

Daha önce sızdırılan belgeler, Google çalışanlarının en çok ücret ve terfi gibi konularla ilgilendiğini ortaya koyuyor. toplantı esnasında Çalışanlar bu belgeye başvurur ve şu soruyu sorar: “Geçen yıla göre en büyük düşüş maaş talepleri oldu. Bunu nasıl haklı çıkarırsınız?” Google’da tazminat ve eşitlik alanında lider olan Brett Hill, diğer şirketlerin daha rekabetçi ücretler ve reklam maliyetleri ödediğini savunuyor. Ayrıca Hill, bunun için “makroekonomik eğilimleri” suçladı.

Google yaş kısıtlaması için artık kimlik isteyecek

Google, bilmeyenler için daha düşük yaşam maliyeti olan şehirlere taşınan çalışanların maaşlarını azaltacağını söyledi. Bir Google sözcüsü, ücretlerle ilgili yaptığı açıklamada, şirket içindeki adaletsizliği önlemek istediğini söyledi:

“Çalışanlarımızın uzaktan veya ofisten çalışma konusunda birçok seçeneğe sahip olduğunu söyleyebiliriz, bu nedenle çok iyi ücretlendirilmelerini de sağlıyoruz. İşte bu yüzden maaş, özkaynak, izin ve bir dizi avantaj arasında her zaman piyasanın en yüksek tazminatını sağladık.”

Google çalışanları, Amazon’un maksimum taban maaşını iki katına çıkarmasından ve Apple’ın bazı çalışanlarına hisse senedi ikramiyesi vermesinden sonra Google’ın neden hareketsiz kaldığını sordu.

Teknoloji devlerindeki çalışanların ücret ve terfi ile mücadele etmesi şaşırtıcı değil. Şirketin ücret krizinden önce Google, ücretleri enflasyonla aynı miktarda artırmayacağını açıkça belirtmişti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket çalışanlarının bu taleplerini karşılamak adına bir hamle yapacak mı yoksa ayaklanmalara izin mi verecek? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir