Google’ın işletmeler için sunmuş olduğu bir hizmet olan Benim İşletmem kapsamında işletme sahipleri tarafında sıkça sorulan bir soru bulunuyor. Bu kapsamda işletmeye gelen yorumlar mekanı olumsuz olarak etkileyebiliyor. Google’da yer alan bu olumsuz inceleme içerikleri ise işletmeniz bir aramada ön sıralarda çıkıyorsa, online tarafındaki adınız lekelenmiş olabiliyor. İşletme sahipleri ise Google benim işletmemde yapılan bir yorum veya incelemeyi silmenin bir yolu var mı sorularını sıkça soruyorlar. İşletmeniz hakkında Google üzerinde olumsuz bir inceleme veya yorum, işletmenizin potansiyel müşterilerinde problem yaratabiliyor. İtibarınızı olumsuz yönde etkileyen yorumları ise kaldırmak isteyebilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 63.6’sı bir işletmeye gitmeden önce Google’daki yorumları kontrol ettiklerini belirtiyorlar. Diğer yandan yüzde 21’i ise Google incelemelerinin yerel işletme aramalarında ve arama motoru sonuç sayfasında daha etkili olduğu da tespit edilmiş durumda. Böyle istatistikler içerisinde ise kötü yorumların önemli bir rol oynadığı açık bir şekilde gözüküyor. Google ise gerçek kullanıcı yorumlarına oldukça önem gösteriyor. Öyle ki olumlu yorumlar ve 5 yıldız işletmeler için avantaj olurken, olumsuz yorumların kaldırma süreci biraz zor geçiyor diyebiliriz.

Google benim işletmem ile olumsuz yorumlar silinebiliyor mu?

2 1581104890

Benim işletmem yönetim paneli üzerinde direkt bir şekilde müşterilerin yorumunu kaldırma imkanı bulunmuyor. Yapılan olumsuz yorumda şiddet ve küfür içermediği takdirde işletme sahibi ve yetkili bir Google personeli yorumu hiçbir şekilde silemiyor. Kullanıcıların karar verme sürecinde yorumlara ve puanlamalara dikkat ettiği biliniyor. Bu noktada önemli bir teşkil eden bu değerlendirme sisteminde olumlu yorumlar olduğu gibi olumsuz yorumlarda olabiliyor. Yapılan olumsuz yorumlara ancak işletme sahibi Google benim işletme hesabının yönetim paneli üzerinden itiraz etme hakkı bulunuyor.

Bunun haricinde ise Google müşteri ilişkileri ile iletişime geçip konuyu bir Google uzmanına aktarma imkanınız bulunuyor. Konuşma sonrasında ise yorum kaldırılacak şekilde ağır küfür, hakaret veya terör söylemlere sahip değil ise yorum hiçbir şekilde kaldırılmamaktadır. Bu kapsamda “Katkılar gerçek deneyimlere ve bilgilere dayanmalıdır. Kasıtlı olarak sahte içerik, kopyalanan veya çalınan fotoğraflar, konu dışı incelemeler, küçük düşürücü dil, kişisel saldırılar ve gereksiz veya hatalı içerik politikamızın ihlalindedir. Bu davranışı görürseniz, lütfen bildirin.” Politikasına uygun olmayan yorumları bildirmeniz yorumun kaldırılması noktasında önemli bir hamle olacaktır.

Yorum itirazı nasıl yapılır?

  • Bir yorum için itirazda bulunmak için ilk olarak işletme hesabınız ile Google’da oturum açın.
  • Daha sonra panelin sol tarafında yer alan yorumlar menüsünde tüm yorumları görüntüleyin.
  • Uygunsuz olarak işaretlemek istediğiniz yorumu bulun
  • Yorumun sağ üst kısmında bulunan 3 nokta simgesine basın.
  • Uygunsuz olarak işaretle seçeneğine tıklayın.
  • Yorumun uygunsuz olduğuna yönelik istenilen açıklamayı seçerek onaylayın.

İtiraz sonrasında Google ekibi tarafından incelenen yorum politikaları ihlal ediyor ise 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir