Google tarafından geliştirilen ve yaygın kullanıma sahip olan Google Bard neden açılmıyor? Google Bard kapandı mı? İşte merak edilenler…

Google, yapay zeka sistemlerini geliştirmek adına önemli bir adım attı. İlk olarak 30 Kasım 2022 yılında adını duymaya başladığımız Google Bard, 2023 yılının Şubat ayı itibariyle kullanıcılarla buluştu. Bu buluşma sonrasında tarayıcı üzerinden kolayca erişilebilen Google Bard’da pek çok işlem yapmak mümkün duruma geldi. ChatGPT gibi iddialı bir rakibe karşı Google’ın en önemli güçlerinden birisi olan Google Bard, özellikle 2023 yılının sonlarına doğru önemli güncellemeler almaya başladı.

Google Bard Gitti, Google Bard Gemini Geldi

Google, yapay zeka sistemlerine yönelik yaptığı açıklamada hem sistem hem de isim değişikliğine gideceğini açıkladı. bu açıklama ile birlikte Google Gemini de tanıtılmış oldu. İsim değişikliği yapan Google, sistemde de kapsamlı bir değişikliğe gitti. Böylece Google Bard kısa süre içerisinde kullanılarak tarihe karışmış oldu.

Google Bard Neden Açılmıyor? Google Bard Kapandı mı?
Google Bard Neden Açılmıyor? Google Bard Kapandı mı?

Google Bard Kapandı mı?

Kullanıcılar kısayollara ekledikleri Google Bard’a girmeye çalışsa dahi Google Gemini’ye yönlendiriyor. Bu değişiklikten haberi olmayanlar ise Google Bard kapandı mı gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. Google Bard isim olarak kapansa da sistem Google Gemini adı ile daha gelişmiş bir şekilde devam ediyor. Bu nedenle Bard kullanmak isteyenlerin Gemini ile çalışmaya devam etmesi herhangi bir fark yaratmayacaktır. Üstelik Gemini sistemi çok daha fazla desteklendiği ve geliştirildiği için Bard’a göre çok daha iyi sonuçlar sunmaktadır.

Google, yapay zeka alanında yaptığı yapılanma nedeniyle ilk verdiği ismi yani Bard’ı kullanmaktan vazgeçti. Google Gemini’de LLM adındaki dil modeli kullanılıyor. Üstelik Bard’ın kendine özel bir uygulaması olmazken değişiklik sonrasında kullanıcılara özel uygulama da sunulmaya başlandı. Android için Google Gemini adıyla uygulama sunulurken iOS sürümünde Google uygulamasının indirilmesi ve ardından uygulama üzerinden Gemini’nin kullanılması mümkün.

Görsel oluşturma gibi pek çok işlevsel özelliğe sahip olan Gemini, yazılı ya da sesli komutları destekliyor. Üstelik diğer Google servisleri ile uyumlu bir şekilde çalışan Gemini, yol tarihi alma gibi pek çok farklı işlevde de faydalı sonuçlar sunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir