Google Asistan kullanıcılarının beklenmedik anlarda cihazın açılmasını engellemek için beklediği özellik sonunda yayınlandı. İşte detaylar;

Bildiğiniz gibi akıllı hoparlörler ve asistan destekli cihazlar 24 saat sizi dinliyor, çeşitli telefon görüşmeleri yapıyor, müzik çalıyor ve soruları yanıtlıyor. Bunu akılda tutarak, cihazınız gerçekten söylemeden veya sormadan yanlışlıkla çalışabilir ve tepki verebilir. Google, bu anlarda Google Asistan’ı destekleyen cihazları anında sessize almanızı sağlayan yeni bir özelliğin tanıtıldığını duyurdu.

Google Asistan tek kelime ile sessize alınabilir

Bildiğiniz gibi oluşturulan hemen hemen her sesli asistanı etkinleştirmek için çeşitli anahtar kelimeler var. Asistanı uyandırmak için Apple tarafı “Hey, Siri!” Google tarafı “Hey, Google!” der. Ancak hemen hemen tüm sesli asistanlar, fonetik olarak birbirine benzeyen kelime ve deyimleri karıştırarak günde en az bir kez harekete geçebilir.

Çoğu durumda, sesli asistan uyandıktan sonra bip sesi çıkarır, ancak bu her zaman böyle değildir. Bazen, Google Asistan kullanıcılarının uzun yanıtlı bir soru soruyormuş gibi asistanı bir dakika kadar dinlemeleri gerekir. Bu can sıkıcıdır ve cihazın daha hızlı boşalmasına neden olabilir.

Google Asistan kontrol listesi nasıl oluşturulur?

Google bir süredir bu sorun üzerinde çalışıyor ve sonunda çalışan bir çözüm buldu. Geçmişte yanlışlıkla etkinleştirilen Google Asistan’ı durdurmak için önce “Hey Google” deyin ve ardından durun. Sihirbazı durdur deyin. (Dur) demeliydin. Google’ın yeni güncellemesi ile birden konuşmaya başlayan asistanı durdurmak için dur demeniz yeterli. Bu, havada çalışan sihirbazların iki ayrı komut vermeden susturulmasına olanak tanır.

Google, bu özelliğin şu anda beta kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini ve yakın gelecekte tüm Google Asistan cihazlarına ekleneceğini duyurdu. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir