Google Asistan Android işletim sistemine sahip bir telefonu kullananlar için farklı kolaylıklar sunar. Çoğu kullanıcı tarafından özellikleri keşfedilmemiş olsa da Google Asistan ile kontrol listeleri oluşturularak bir işi yapmadan önce hazırlıklar eksiksiz bir şekilde tamamlanabilir. Özel rutinler, sabah kalktıktan sonra yapılacak ilk işler ya da yatmadan önce kontrol edilecekler gibi çeşitli kontrol listelerinin oluşturulması ile birlikte planlı bir şekilde yaşamın kolay yolunu keşfedebilirsiniz. Üstelik sadece Android işletim sistemi için değil iPhone ya da iPad gibi farklı cihaz kullanan kişiler diledikleri takdirde Google Asistan uygulamasından yardım alabilir.

Google Asistan Kontrol Listesi Nasıl Oluşturulur?

Google Asistan kullanılması için öncelikle Google Home uygulamasını açılması ve ardından sağ üst köşede bulunan profil simgesine dokunulması gerekir. Açılacak olan özel ekranda asistan ayarları olarak yer alan seçenek tercih edilmelidir. Bu aşamanın ardından ise Aile Zili ya da Family Bell olarak adlandırılan seçenek tercih edilmelidir. Bu bölümde günaydın gibi farklı saat dilimleri seçilerek gün ayarlamaları yapılmalıdır. Ardından, kontrol listesinin yayınlanmasını istediğiniz akıllı ekranları ve hoparlörleri seçin, ardından “Onayla”ya dokunun.

Son aşamada ise adım adım yapılması gerekenleri listelemeniz gerekir. Böylece dilediğiniz kadar ekleyerek rutininizi oluşturabilir ve bunları evdeki diğer akıllı araçlar ile eşleştirerek sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz. Üstelik paylaşma seçeneğinin olması sayesinde diğer aile üyelerine de bu listeleri, verileri tanımlayarak onların da kolay bir şekilde işleri yapmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir