Google Asistan’ın uygulama kodundaki detaylar, uygulamanın ilerleyen zamanlarda yeni özelliklerle karşımıza çıkacağını ortaya koyuyor.

Google Asistan’a beklenen özellik geldi

Rakipleriyle kıyaslandığında Google Asistan, diğer asistanlara göre sesinizi tanıma ve söylediklerinizi algılamada oldukça iyi iş çıkarsa da Google, sesli asistan desteğini daha iyi halde getirmek için kolları sıvamış gibi görünüyor. Android cihazlar için Google uygulamasının kodunda şöyle bir ibare göze çarptı: “Kişiselleştirilmiş konuşma tanıma”

9to5Google ekibi tarafından fark edilerek ortaya çıkarılan bu ibare, uygulamanın en son sürümünün “Google Asistanı’nın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için bu cihazda ses kayıtlarını saklama seçeneği” gibi daha pek çok özellik içeriyor.

Özellik hakkında henüz pek fazla detay olmasa da şirketin bazı akıllı hoparlörlerinde zaten yaptığı tanıma ve işlemeyi hızlandırmak adına telefonlardaki bazı yaygın soruların yerel olarak işlenmesine benziyor gibi duruyor. Uygulamanın yeni güncellemesinde gizli olarak keşfedilen yeni kodlara göre bu özellik kullanıcı tarafından kapatıldığında “Google Asistan sıklıkla söylediğiniz adları ve diğer kelimeleri tanıma konusunda daha az doğru olacaktır.” ibaresi karşımıza çıkacak.

Google Akıllı Hoparlörlerinde yaptığını Google Asistan’da deneyecek

Bu iyileştirmelerin tam olarak nasıl çalıştığından emin değiliz, ancak yerel işleme ve Android akıllı telefonlarda benzersiz ses kusurlarını (aksanlar, benzersiz kişi adları vb.) tanıma yeteneği ile Google Asistan Deneyimin her zamankinden daha sorunsuz olması bekleniyor.

Google’ın söz konusu özelliği resmi olarak ne zaman yayınlayacağını hakkında da henüz bir bilgi yok. Ancak bir aksilik çıkmazsa özelliğin bu sene içinde kullanıma sunulması mümkün gibi görünüyor. Google IO 2022 yetkililerinden duyduğumuz üzere Google’ın Google Asistan konuşmalarını daha doğal hale getirme çalışmaları devam edecek.

Peki siz Google Asistan’a gelecek bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir