Akıllı telefonunuzdaki Google Asistan uygulamasını kapatmak yalnızca birkaç adım sürmektedir. İstediğiniz zaman Google Asistan’ı aktif hale getirebilir ya da kapatabilirsiniz. İşte Google Asistan kapatma adımları:

Google Asistan için varsayılan müzik uygulaması nasıl değiştirilir?

Google Asistan, telefon, tablet ve bilgisayarlarda yapay zeka ile çalışan sanal bir sesli asistan uygulamasıdır. Asistan ile sesli komutlar veya klavye girişi kullanarak etkileşime girebilir ve internette arama, mesaj gönderme, günlük program ayarlama, alarm kurma gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliriz. Ancak bu uygulamayı cihazınızda kullanmak istemiyorsanız devre dışı da bırakabilirsiniz. Bu kılavuzda, bir telefon veya tablette Google Asistan’ı devre dışı bırakma sürecini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

Google Asistan nasıl devre dışı bırakılır?

  • Google uygulamasını açın.
  • Sağ üstteki profil resminize tıklayın.
  • Ayarlar menüsüne girin.
  • Google Asistan’ı seçin.
  • Burdan Genel seçeneğine tıklayın
  • Google Asistan’ın yanındaki anahtarı kapatın.
  • İşlem tamam.

Önce telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın, sağ üst köşedeki profil simgenize dokunun ve ardından Ayarlar’ı seçin. Açılan menüden Google Asistan’a dokunun. Ayarların altındaki “Genel” seçeneğine tıklayın.

Burada Google Asistan seçeneğinin yanındaki mavi asma kilidin aktif olduğunu göreceksiniz. Asistanı kapatmak için bu kilide dokunun ve beliren onay penceresinden Kapat seçeneğini seçin. Bu işlem tamamlandıktan sonra cihazınızdaki Google Asistan kapatılacaktır.

Akıllı telefonlarda, yanlışlıkla Ana Ekran düğmesine dokunmak Asistan uygulamasını yeniden etkinleştirebilir. İsterseniz Android telefonunuzda devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar/Uygulamalar menüsünde “Varsayılan uygulamaları seç”e dokunun. Oradan Dijital Asistan’a gidin ve Cihaz Yardımı Uygulamasını Yok olarak ayarlayın.

Google Home veya Nest hoparlörlerde Google Asistan kapatılamıyor. Ancak Google’ın sizi dinlememesi için mikrofon düğmesine basarak mikrofonun sesini kapatabilirsiniz. Bu düğme, hoparlörün arkasında veya güç kablosunun yanında bulunur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir