Geliştirilerek kullanıcıların pek çok farklı işlevini üstlenen ve onlar için işleri kolay hale getiren Google Asistan, artık müzik açma konusunda da işlevsel durumda. Tek bir komut kullanarak Google Asistan uygulaması üzerinden kolay bir şekilde müzik açabilirsiniz. Üstelik müzik uygulamasının kontrolü de sağlanabiliyor. Peki, Google Asistan’ın müzik açarken kullanacağı müzik uygulamasını değiştireceğinizi biliyor musunuz? İşte Google Asistan için varsayılan müzik uygulamasının değiştirme işlemleri. 

Türkçe Google Asistan’ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Google Asistan için varsayılan müzik hizmeti değiştirme işlemleri

Google Asistan, standart olarak müzik açmak istediğinizde varsayılan uygulama üzerinden müzikleri açar. Varsayılan müzik hizmetini değiştirmek, bu konuda daha kişisel bir çözüm sunacağından dolayı bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. 

Google Asistan ile Nasıl Şarkı Bulunur? 

Google Asistan’daki varsayılan müzik işlevinin uygulamasını değiştirmek adına ilk olarak telefonunuzun ana ekran tuşuna basılı tutun. Basılı tutmanız ile birlikte Google Asistan açılacaktır. Burada Google Asistan ile ilgili pek çok farklı ayarlamayı yapabilirsiniz. müzik uygulamasının değiştirilebilmesi adına ise sağ üst köşede bulunan küçük noktaya dokunarak ayarlar bölümüne geçiş yapın.

1 1548530387

Ayarlarda hizmetler başlığını seçin. Hizmetler başlığının altında bulunan müzik kısmına geçiş yapın.

2 1548530415

Müzik bölümünde Google Asistan ile desteklenen tüm müzik hizmetleri liste halinde sıralanacaktır. Bu bölümde istediğiniz müzik uygulamasını seçerek, Google Asistan’ın bu müzik uygulamasını çalıştırmasını sağlayabilirsiniz.

Google Asistan için yapacağınız bu işlemler sayesinde müzik dinlemeniz çok daha kişisel ve tercih ettiğiniz uygulama üzerinden gerçekleştirilecektir. Üstelik sadece uygulamanın açılması değil istediğiniz bir şarkının çalınması da mevcut özellikler dahilinde mümkündür. Bunun için telefonunuzdan müziğin yer alması ve müzik uygulamanızda sorunsuz bir şekilde çalışması yeterli olacaktır. 

Türkiye’de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap veriyor?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir