Teknoloji devi Google, arama hizmetleri tarafından önemli güncellemeler yapacağını duyurdu. Yapılacak olan söz konusu yeni güncelleme ile artık SEO odaklı içerikler yerine kullanıcıların faydasına yönelik özgün içeriklerin ön planda olduğunu göreceğiz.

Diğer yandan ürünler hakkında bilgi araştırması yapan kullanıcılar, bundan böyle uzmanlar tarafından girilen içerikleri başlarda görecekler. ABD merkezli teknoloji devi Google, Arama Hizmetlerini zaman zaman güncelliyor ve önemli değişikliklere gidiyor. Markanın resmi blog sayfasında yayınladığı bir açıklamaya göre ise Google Aramalar, kullanıcı faydası ile ön planda olacak.

Google’ın Türkiye’den kazandığı gelir açıklandı

Google aramalar yapısı değişiyor

.gif

Google, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik hamleler yapmaya devam ederken, bu zamana kadar Google Aramalar, SEO odaklı bir sisteme sahipti. Şirketin SEO kurallarını bilenler ise kurallara göre içerikler hazırlıyorlardı. Söz konusu bu siteler ise arama sonuçlarında ilk sırada yer alıyorlardı. Ancak Google kullanıcı yararına olmayan bu duruma bir çözüm getirdi ve bundan böyle SEO odaklı içerikler yerine orijinal ve kaliteli içeriklerin siteleri ilk sıralarda yer alacak.

Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre ise “faydalı içerik güncellemesi” olarak ifade edilen bu hamlede kullanıcının merak ettiği içeriği bulması sağlanacak. İçerikler tarafında ise özgün ve el emeği ile hazırlanan içerikler ilk sırada yerini alacak. Kopyala-yapıştır veya yapay zeka ile hazırlanan içerikler ile arka plana atılacak. Google işine özen gösteren içerik üreticilerin bu durumdan etkilenmeyeceğini ve özgün makalelerin ön planda olacağını belirtiyor. Google’ın bir başka planı ise ürün incelemeleri tarafında olacak. Şirket geçtiğimiz yıllardan beri bu konu üzerinde dururken, şimdiye kadar bu çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından yazılmış olan ürün incelemeleri, Google arama sonuçlarında ön planda bulunacak. Bu sayede ise kullanıcıların maksimum faydası görülmüş olacak. Google’ın aramalar tarafındaki bu yeni hizmeti kısa süre içinde tüm ülkelerde aktif olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir