Google, arama sayfasında yıllardan beri beyaz bir arka plan üzerinde hizmet verirken kullanıcılar mevcut ekrandaki parlaklığı azaltmak adına üçüncü parti uygulamalardan yararlanıyordu. Böylece koyu mod olarak adlandırılan tema ile daha rahat bir kullanım elde eden kullanıcıların, mevcut alışkanlıkları artık Google tarafından destekleniyor. Kullanıcılar Google arama sayfasında standart ya da koyu mod olarak adlandırılan mod arasında geçiş yaparak dilediği şekilde mevcut arama sayfasını kullanabilmektedir. Böylece üçüncü taraf uzantılara ya da Google Chrome kullanım zorunluluğuna gerek kalmadan farklı tarayıcılarda dahi Google arama sayfası koyu moda alınabilmektedir.

Google arama karanlık modu, Chrome dışındaki tarayıcılarda nasıl kullanılır?

Google’ın geçtiğimiz haftalardan itibaren kullanıma sunmaya başladığı Google arama web sayfasındaki karanlık modu, tarayıcılarda kolay bir şekilde aktif hale getirilebiliyor. Ana açılış sayfasında, arama sonuç sayfasında koyu tasarım ile değiştiren mevcut yenilik, böylece Google’ın koyu modlarda ve renklerde tercih ettiği siyah kömür tonunu ekrana getiriyor. Kademeli bir şekilde tüm kullanıcılara sunulan mevcut özellik için sadece Google Chrome kullanılması şart değil. Kullanıcıların Chrome dışında Google aramayı kullandığı tüm tarayıcılarda Google arama karanlık modu aktif hale getirebilmesi mümkün. Bu işlemlerin yapılabilmesi adına aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. 

  • Chrome dışında kullandığınız bir tarayıcıda Google arama motorunu açın. Ardından arama çubuğunu kullanarak herhangi bir kelimeyi arayın.
  • Arama sonuçları sayfası açıldığında sağ üst köşede yer alan ayarlar simgesine tıklayın.
arama ayarlari 1631915280
  • Arama Ayarları seçeneğini seçin.
  • Açılacak ekrandan görünüm sekmesine tıklayın ve listeden tercih tema seçeneği seçin. Koyu temanın seçilmesi ile birlikte Google arama sayfasında koyu mod aktif hale gelecektir.

İlgili özellik, işletim sistemi ya da tarayıcınız tam olarak desteklenmese dahi Google, sayfada karanlık temanın görüntülenmesi adına zorlayıcı bir işlem uygular.  Windows veya Mac ayarlarınızda karanlık modu etkinleştirdiyseniz ve tarayıcınızın mevcut sistem düzeyindeki kullanıcı ara yüzünüzle eşleşmesini istiyorsanız aygıt varsayılanı olarak da özelliği seçebilirsiniz.  Tüm işlemler yapıldıktan sonra seçimlerin geçerli olabilmesi adına kaydet seçeneği seçilmelidir.

Google arama karanlık modu değişikliklerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Google arama karanlık modu üzerinde yapılan değişiklikler, tarayıcı tarafından bellekte kaydedilmektedir. Bu nedenle tarayıcı verilerinin silinmesi ya da Google hesabının tarayıcıdan kaldırılması durumunda Google arama sayfası varsayılan ayarlara sıfırlanacaktır. Bu tür durumlarda kullanıcıların yeniden ayarları aynı şekilde yapılandırması gerekecektir.

Google aramada getirilen koyu mod desteği şu an için Google’ın diğer online uygulamalarında desteklenmemektedir. Bu nedenle de bu tür durumlarda hala üçüncü taraf tarayıcı uzantılarının kullanılması zorunludur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir