Google, yeni bir araba satın almak isteyen kullanıcılar için arama sonuçlarında yeni bilgiler göstermeye başlayacak. Daha sürdürülebilir seçimler yapmanın yeni yolları olarak duyurulan gelişmede kullanıcıların emisyon değerinden arabaların yıllık yakıt maliyetlerine kadar pek çok farklı konuda bilgi sahibi olması hedefleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Google Haritalar’da yapılan bir yenilik, kullanıcıların farklı araç türlerinde en çevreci rotayı takip etmesini sağlayacak özellik tanıtılmıştı. Elektrikli araçlar ya da standart mazot ve benzinli araçlar için farklı seçenekler sunarak en ideal rotaları hesaplayan Google, şimdi kullanıcılara yeni bir araba alırken daha kapsamlı araştırma imkanı sunuyor.

Google arama motorlarında önemli değişikliğe gidiyor

“Daha verimli arabalar ve çevre dostu rotalar bulun”

google arabalarin yakit maliyetini ve emisyon degerlerini gosterecek

“Daha verimli arabalar ve çevre dostu rotalar bulun” denilerek duyurulan yeni özellik, birkaç gün içinde etkin hale getirilecek ve kullanıcılar özelliklerden yararlanmaya başlayabilecek. Araçlar ile ilgili yapılacak sorgulamalarda araçların emisyon tahminleri, modelin benzerlerine kıyasla hangi özelliklerinin öne çıktığı, hangi özelliklerinin ise dezavantaj yaratabileceği ayrıntılı olarak belirtilecek. Elektrikli araç satın almak isteyenler için daha fazla seçenek sunacak olan Google; araçların menzilini, maliyetlerini, şarj hızlarını, çevredeki kullanılabilecek şarj istasyonlarını ayrıntılı bir şekilde gösterecek.

google arabalarin yakit maliyetini ve emisyon degerlerini gosterecek 1

Yapılan açıklamalarda mevcut özelliğin başlangıçta ABD’de geçerli olacağı belirtildi. Özellikle standart motorlar yerine elektrikli araçların daha sürdürülebilir çevre için önemli olduğunu düşünen Google, kullanıcıların elektrikli arabalara geçişini kolaylaştırmak ve bu geçişi teşvik etmek için yeni özelliği geliştirdiğini duyurdu.

Google kullanıcılara sunacağı bu bilgileri ise ABD Enerji Bakanlığı’nın Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’ndan ve Avrupa Çevre Ajansı’ndan alacak.

google arabalarin yakit maliyetini ve emisyon degerlerini gosterecek 2

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir