Teknolojik gelişme sayesinde araştırma, afet yönetiminde önemli bir rol oynamaktadır. Google, altyapısını ve teknolojisini kullanarak dünyadaki depremleri algılayan ve kullanıcılara uyarı gönderen ücretsiz bir sistem geliştirdi. Deprem uyarısı sistemi ie hayat kurtarmak hedefleniyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, depremleri tespit etmek ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı göndermek için 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanır. Basın toplantısında, deprem anında sismik dalgaların etkisine karşı koruma sağlamak için tasarlanmış Android deprem uyarı sistemi duyuruldu.

Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!

Afet yönetimi, Japonya gibi depreme duyarlı bölgelerin ötesine geçen ülkelerde en önemli konulardan biridir. Afet ve kriz yönetimini kolaylaştıran teknolojik gelişmeler, depreme hazırlıklı olmayı kolaylaştırmaktadır. Google ayrıca çok sayıda kullanıcı ve sunucu hızı ile Android telefon ekosistemini temel alan bir Android deprem uyarı sistemi geliştirmiştir. Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde uyarı cihazlarına dönüşen Android akıllı telefonlar, deprem anında kullanıcılara bildirim göndererek birkaç saniye tasarruf sağlıyor.

Google, Alanya ve Balıkesir’de meydana gelen 4,5 ve üzeri büyüklüğündeki iki deprem hakkında Android kullanıcılarına uyarı gönderen Android Deprem Uyarı Sistemi hakkında Android kullanıcılarına daha fazla bilgi vermek amacıyla Ocak ayında bir basın toplantısı düzenledi. deprem. Konferansta Google Ürün Müdürü Boone Spooner, Android’in deprem uyarı sisteminin katkılarını ve sistemin detaylarını anlattı. Ayrıca yıl sonuna doğru sistemdeki uyarıya bağlanarak deprem uyarısını aldıktan hemen sonra AFAD web sitesine ulaşabilir ve deprem detayları ve doğru eylemler gibi gerekli bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

“Deprem uyarısı sistemi ile deprem anında zaman kazandırmayı hedefliyoruz”

Google Ürün Yöneticisi Boone Spooner, geliştirilen sistemle ilgili şunları söyledi;

“Android Deprem Uyarı Sistemi, bugün özellikle etkin deprem bölgelerinde yaşayanlar için oldukça önemli bir sistem olarak ön plana çıkıyor. Türkiye, geçen yıl Yeni Zelanda ve Yunanistan ile birlikte Android deprem uyarılarının ABD dışında kullanıma sunulduğu ilk ülkeler arasında yer alıyor. Sistem teknik olarak bir depremin meydana getirdiği titreşimi ve hızını tespit etmek için dünya çapında kullanılan 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanıyor ve kullanıcılarına gerekli uyarıları veriyor. Bu sistem ile kullanıcılarımıza deprem anında zaman kazandırmayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki deprem anında kazanılan birkaç saniye, doğru konum almak ve hazırlanmak için çok kritik olan bir süreyi kazandırıyor.”

Android’in deprem uyarı sistemi hakkında

Doğal afetleri tespit etmek ve acil durumlara hızla müdahale etmek için gereken altyapıyı oluşturmak ve güncellemek için kritik kaynaklar tahsis edilmelidir. Google, küresel erişiminden yararlanarak, depremleri algılayan ve Android kullanıcılarına uyarılar gönderen ücretsiz bir katma değerli hizmet sağlayan bir Android deprem uyarı sistemi geliştirdi.

Bu sistem, ivmeölçerli bir Android akıllı telefonun prize takılı ve tamamen hareketsiz durumdayken mini bir sismografa dönüşerek depremi algılamasını ve kullanıcıya uyarı göndermesini sağlar. Sistem, büyüklüğü 4,5 ve üzeri olan depremler için depremin büyüklüğüne ve şiddetine bağlı olarak “tanı” ve “önlem al” olmak üzere iki tür uyarı gönderir. Android’in sismik uyarı sistemi telefonun güncel teknolojisini kullanıyor. Bu, cihaz konumları ve “Deprem Uyarıları” etkinleştirilmiş Android OS 5.0 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran tüm telefonlar için çalışır. Erken sismik uyarı almak istemeyen kullanıcılar cihaz ayarlarından sismik uyarı seçeneğini kapatabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir