Temmuz ayında çıkması beklenen yeni Android beta sürümü için kullanıcılar sabırsızlanmıştı. Android 14 Beta 4 sürümü sonunda dağıtıma çıktı. Android 14’ün hatalarının düzeltilmiş ve biraz daha gelişmiş hali olan sürüm, Android 14’ün ikinci “platform kararlı” sürümü olma özelliğine sahip. Bu “platform kararlı” geliştirici API’larının ve uygulamara yönelik işletim sistemi davranışlarının değişiklik göstermeyeceği anlamına geliyor.

Dördüncü beta sürümünün ardından sıra Android 14’ün final sürümüne geldi. Beta 4 tüm uyumlu Pixel serisi cihazlara yüklenebiliyor. Google final sürümünün çıkışı için henüz net bir tarih yer almasa da Android 13’ün final sürümü geçen sene Ağustos ayında duyurulmuştu. Şirketten bu sene benzer bir hamle gelebilir. Google’ın zaman çizelgesi de buna işaret ediyor.

Google Android 14 Beta 4 sürümü dağıtıma çıktı

Google sırada final sürümünün geleceğini açık bir şekilde belirtmiyor. Ancak Beta 4’te bir hatayla karşılaşılması halinde bunun Beta 4.1 olarak isimlendirilen bir sürümle düzeltileceği düşünülüyor.

İlk önce Pixel cihazları Android 14 Beta 4 sürümüne sahip olacak

Pixel model bir telefona sahip olan kullanıcılar ve Google’ın Android beta programına kayıt olan kişiler Android 14 Beta 4 sürümünü otomatik olarak elde edebilecek. Henüz kayıt olmayan kullanıcılar sonradan da programa dahil olabiliyor. Kayıtlarını yaptıran kullanıcılar kaydın tamamlanmasının ardından birkaç dakika ya da birkaç saat sonra güncellemeye sahip oluyor. Diğer üreticilerin de en son beta sürümünü kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir