Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, aile içi şiddet görenlerin hızlı bir şekilde yardım almalarını sağlamak için arama sonuçlarının en üst kısmında yardım hattının iletişim bilgilerine de yer verecek. 

Google, aile içi şiddetle ilgili bir arama yapıldığında sonuçların en üst kısmına yardım hattının iletişim bilgilerinin yer aldığı yeni bir pencere göstermeye başlıyor. Şirket, bu hizmetle aile içi şiddet ile karşı karşıya kalmış insanlara 7/24 kolay erişilebilir bir destek vermeyi amaçlıyor. 

Daha hızlı yardım almaları sağlanacak

2

Google, ABD’de yaşayan kullanıcıların özellikle de Covid-19 salgını ile beraber artış gösterdiği tespit edilen aile içi şiddet olaylarına karşı olabildiğince hızlı bir şekilde destek alınmasına yardımcı olacak bir özellik sunuyor. Şirket, belirli aramaları yapan kişilerin sonuç sayfasının en üst kısmında yer alan Ulusal Aile İçi Şiddet Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerinin yer aldığı bir pencereden yardım alacakları belirtildi. Kullanıcılar, yardım hattını arayabilecek veya yardım hattına SMS gönderip yardım alabilecekler.

New York Times, popüler bulmaca oyunu Wordle’ı rekor fiyata satın aldı

Aynı zamanda mesajlaşma yoluyla da iletişim kurabilecekleri gibi kendi web sitesi üzerinde de gerekli bilgileri anında alabilecekler. Google, arama sonuçlarında yardım hattına erişim sağlamayı daha kolay hale getirmek için en hızlı desteği kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Yardım hattında ise İngilizce ve İspanyolca konuşabilen kişiler bulunacak ve tercüme etmek için 200’den fazla dilde hizmet sunulacak. Özellik hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir