New York Times, son dönemlerin en popüler yapımlarından biri olan  Wordle’ı kendi çatısı altına alarak, bulmaca kütüphanesindeki oyun sayısını artırdı. 

New York Times, 1942 yılından bu yana çıkarmış oldukları bulmaca oyunları macerasına günümüzde ise artık dijital devam ediyor. Şirket, 2014’te The Mini crossword’ü, ardından Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles ve Vertex’i de kendi bünyesine katmayı ihmal etmedi. Şimdi ise Wordle’ı oyun kütüphanesine eklemesiyle adından söz ettiriyor.

New York Times, dudak uçuklatan bir fiyata Wordle’ı çatısı altına aldı

21

New York Times özellikle içinde olduğunuz bu pandemi sürecinde, yeni bulmacalarını kullanıcıların beğenisine sunmak için ayrı bir çaba gösteriyor. Brooklyn’de bir yazılım mühendisi olan Josh Wardle tarafından geliştirilen ve Ekim 2021 yılında halka arz edildiğinden bu yana popüler oyunlar arasında yer alan yapım, oyunculara beş harfli gizemli kelimeyi bulmaları için altı deneme hakkı veren bir yapıda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Wordle, özellikle pandemiden dolayı eve kapanılan günlerde indirme rekorları kırmayı başardı. Çıkmış olduğu ilk ay içerisinde yalnızca 90 kişiye kadar ulaşan yapım, Kasım ayının ardından 2 ay içerisinde 300 bini aşan indirme sayısına çıktı. Şimdi ise günlük olarak milyonlarca oyuncu tarafından tercih ediliyor. Bu da oyunun her geçen gün daha da popüler bir hal almasına yardımcı oluyor. Oyun ile her dakika eğlenceli anlar yaşamak mümkündür. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Wordle tarafı şunları aktardı;

Wordle’ın hikayesini takip ettiyseniz, New York Times Games’in kökenlerinde büyük bir rol oynadığını bileceksiniz ve bu yüzden bu adım bana çok doğal geliyor. The Times’ın oyunlarının kalitesine yaklaşımına ve oyuncularına karşı gösterdiği saygıya uzun süredir hayranım. Bu konularda onların değerleri benimkiyle uyumlu ve ilerleyen oyunun kahyası olacakları için çok heyecanlıyım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir