Barınaklardaki tüylü dostlarımıza sıcak bir yuva bulmak için Google’da adım attı. Google barınaklardaki dostlarımızın güzelliklerinin daha net gösterebilmektedir için barınaklara ‘’Pawtraits Kit’’ dağıttı.

Google AI, Barınaklarda Pawraits Kit desteği verecek
Google AI, Barınaklarda Pawraits Kit desteği verecek

Barınaklar Google AI ile Daha Güzel

Tüylü dostlarımız güzelliğini toz, kir engelleyemez. Fakat onların yüzleri gülümseten, içleri eriten hallerinin net bir şekilde görülmesi bazı insanlar için sahiplenme kararını hızlandırabiliyor. Dostlarımız hareketli oldukları için net bir fotoğraf yaklamak oldukça zor ve çekimler bulanık veya karanlık çıkıyor. Bu da potansiyel sahiplerin kafasını karıştırıyor. Tüylü dostlarımızın sıcak yuvaya kavuşmasını hedefleyen Google #PixelPawtraits etiketiyle  tanıttığı girişimi, hayvan barınaklarına yüksek kaliteli görüntüleme aracı sağlıyor ve bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. 

Pawtraits Kiti bir Pixel 8 Pro akıllı telefon, bir kamera standı, arka planlar ve köpek oyuncakları içerisinde bulunuyor. Bu araçlar, barınakların daha net fotoğraflar çekebilmesine için Mahcup Editor ve Photo Unblur gibi Google’ın yapay zeka kamera özelliklerinin gücünden faydalanması için düzenlenmiş. Ne yazık ki kampanya ABD ile sınırlı gibi görünüyor ve başvuru formu İngilizce. Başvuru formunu doldurarak Pawtraits Kit ‘i talep ediliyor fakat Google her başvuru sahibi barınaklara kit göndereceğini garanti etmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir