Google, Avrupa Birliği tarafından 2018’de uygulanan 4,5 milyar dolar Android antitröst cezasına itiraz etti. İşte konuyla ilgili detaylar.

Google yaptığı açıklamada: “Bazı noktaların hala yasal açıklamaya ihtiyacı var. Android, herkes için daha az değil, daha fazla seçenek sunuyor. Avrupa’da ve dünya çapında binlerce başarılı işletmeyi destekliyor.” dedi. Bu açıklamasıyla cezaya katılmadığını net bir şekilde dile getiren Google, yaptığı itiraz ile cezanın düşmesini umut ediyor.

Google 4,5 milyar dolar cezayı ödemek istemiyor

Dava, Temmuz 2018’de Avrupa Komisyonu’nun Google’a 4,5 milyar dolarlık antitröst cezası uygulayacağını açıkladığında ortaya çıkmıştı. Cezanın nedeni, internet arama pazarına hakim durumda olan Google’ın, Android cihaz üreticilerine ve mobil operatörlere bazı yasa dışı kısıtlamalar getirmesiydi. Pek çok teknoloji devi benzer sorunlar yaşarken Google bu şirketler arasında en yüklü cezaları ödeyen şirketler arasında. Ekim ayında Google sözcüsü karara itiraz edileceğini söylemişti. Dün itibariyle itiraz yapıldı. İtiraz sonrasında ise gözler mahkemeye çevrildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir