Google’ın gizli politikasıyla ilgili bazı bilgiler kamuoyuna açıklandı. Arama devinin programlama tekniklerini öğrendiği ve sıfırdan kod yazabilen bir yapay zeka yarattığı bildirildi.

GitHub ve diğer şirketler kod yazma sürecine yardımcı olmak için sinir ağları sunarken Google sessiz ilerliyor. Google’ın programları kendi başına yazmanıza, ayrıca yazdığı kodu tamamlamanıza, düzeltmenize ve iyileştirmenize olanak tanıyan bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Aslında bu projeler, sinir ağına tabanlı bir kod oluşturucu olarak geliştiriliyor. Pitchfork adlı projenin artık Google Labs’in bir bölümü tarafından geliştirildiği biliniyor.

Google ve Android TV’lerde APK dönemi sona eriyor

İlerde insan müdahalesi olmadan kod yazabilirsiniz

Google’a yakın kaynaklar, algoritmanın programlama stillerini öğrenebileceğini ve bu bilgiye dayanarak kod yazabileceğini söylüyor. Başlangıçta Python dilinin kod tabanı, müdahale olmaksızın daha yeni sürümlere güncellemek için tasarlanmıştı. Ancak daha sonra proje, büyümeye başladı ve Google’daki binlerce geliştiricinin yerini alabilirdi. Bu yeni teknoloji hakkında ‘Geliştiricileri gereksiz kılacak’ gibi spekülasyonlar şimdiden dile getirilse de başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir