Kullanıma sunulduğu günden itibaren sürekli güncellenen ve yeni özellikler ile desteklenen Google Gmail, kullanıcılar için pek çok önemli seçenek ve özellik sunuyor. Eğer siz de Gmail kullanıcılarından biriyseniz alacağınız ipuçları ile eposta hizmetini çok daha verimli ve pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Gmail’i keşfetmenizi sağlayacak ipuçları

Ücretsiz olmasına rağmen sınırsız kullanımı ve gelişmiş özellikleri ile email kullanımını daha kolay ve basit hale getiren Google, üstelik mevcut servisinde yaptığı güncellemeler sayesinde çoğu zaman verimliliğin artmasını ve daha fazla kişinin de serviste yer almasını sağlıyor. Yakaladığı popülerlik ile birlikte pek çok özel servis ve uzantı ile desteklenir durumda olan Gmail, böylece kullanıcılar için tercih edilebilecek pek çok farklı seçeneği de barındırıyor. İşte Gmail’i fethetmenize yardımcı olacak en iyi ipuçları.

Kısa yollar

Hangi uygulama ya da servis olursa olsun, pratik bir kullanım amaçlandığında öncelikle uygulamadaki kısa yolların öğrenilmesi gerekiyor. Pratiklik sağlayan kısa yollar, uzun şekilde yapılacak pek çok işlemin birkaç tuş kombinasyonu ile kolay bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Bu bakımdan Gmail için de daha gelişmiş bir deneyim isteyenlerin öncelikle kısa yolları keşfetmesi ve öğrenmesi gerekiyor.

Birden fazla hesap kullanma

Gmail hesaplar arasında geçişi kolaylaştıracak seçeneklere sahip. Bu bakımdan tarayıcıda birden fazla hesap ile oturum açarak bu kolaylığı sizler de yaşayabilirsiniz. Farklı mail hesaplarını kontrol etmek istediğinizde ise yapmanız gereken tek işlem, sağ üst köşedeki profil seçeneklerinden hesap değiştirmek. 

Üçüncü taraf e-posta hesapları ekleme

Gmail diğer seçeneklere göre çok daha gelişmiş bir arayüz ile desteklenmektedir. Eğer bu durum sizin için cazipse farklı e-mail adreslerinizi Gmail’e yönlendirebilir ve böylece tüm e-postalarınızı tek bir merkezden kontrol etmenin kolaylığını yaşayabilirsiniz.

Bu özellik, Gmail üzerinden kolay bir şekilde yönlendirilebilmektedir. Tüm ayarları gör > Hesaplar ve İçe Aktar > diğer hesaplardan postaları kontrol et > bir posta hesabı ekle adımlarını takip ederek dilediğiniz kadar maili Gmail üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Güvenlik

Gmail, farklı uygulama, oyun ya da web sayfasında hızlı oturup açma seçeneklerine sahiptir. Bu seçenekler,  güvenlik açısından tedirginlik yaratan bir durum olsa da Google tüm oturumlar ve izinler için kapsamlı bir denetim imkanı sunmaktadır. Böylece kullanıcıların herhangi bir endişe yaşamasına gerek kalmadan tüm oturum açılan servisleri ve uygulamaları kontrol edilmesini ve gerekli güvenlik kontrolünün yapılması sağlanmaktadır.

Planlı mesaj gönderimi

Gmail’e eklenen en son yeniliklerden bir tanesi de yerleşik bir şekilde gelen planlı mail gönderim seçeneği. Mail hazırlandıktan sonra kullanıcılar gelecekte istediği bir gün ve saatte mailin iletilmesini sağlayabilir. Özellikle kurumsal kullanımlar için çok daha cazip olan bu özellik, işleri kolaylaştırıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Gmail’i fethetmenize yardımcı olacak en iyi ipuçları”

  • Mehmet Gültekin
    17 Kasım 2021 at 12:41

    Watsaptan gelen arama ve Msj lar e posta adresime gönderilsin istiyorum