Gmail için yapılan değişiklikler ile beraber kimlere mail gönderdiğinizi daha kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. 

Google, Workspace bünyesinde yer alan Gmail hizmeti için yeni bir güncelleme sunuldu. Platformdaki Alıcı, CC ve BCC alanında değişiklikler yaptı. Kullanıcıların mailleri artık yanlış alıcılara göndermemesi ve daha verimli bir kullanım elde etmenin yanı sıra güvenli bir şekilde oluşturmalarını sağlayacakları dile getirildi. Bunun yanı sıra söz konusu bu yenilikleri yöneticiler, geliştiriciler ve son kullanıcılara da güncelleme ulaştırıldı. Milyonlarca Gmail kullanıcısı, farkında olmadan mailleri yanlışlıkla göndermesi gereken kişiler dışında farklı kişilere gönderilebiliyor. Google platformdaki editör kısmında yapmış olduğu görsel değişiklikler ile beraber, mail göndereceğiniz kişilerin kimler olduğunu anlamayı daha da kolay hale getirdi. Aynı zamanda istenmeyen kişilere e-posta göndermeyi engellemek için de bir uyarı gönderiliyor. 

Gmail’de alıcı adı değiştirilebilecek

Gmail platformunda mail gönderdiğiniz bir alıcının isminin gözükme şeklini artık özel bir şekilde değiştirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, “İK Uzmanı” şeklinde kaydettiğiniz bir kişi vardır fakat söz konusu kişiyi, mailinize diğer alıcılara geçici bir şekilde farklı isimle göndermek isteyebilirsiniz. Platforma eklenen bu yeni menüden dilediğiniz ismi seçerek özelleştirmeler yapabilirsiniz. 

33 1

Posta gönderilecek kişilere özel avatar seçilebilecek

Alıcı, CC ve BCC kısımlarında artık her bir kişinin avatar görünümü olacak. Mail adresinin ve isminin hemen yan kısmında yuvarlak bir kısmında gözükecek. Google, bu göstergeler ile beraber kullanıcıların e-postaya eklenen alıcıları daha iyi bir şekilde belirleyebileceği belirtildi. Esasında şu an için, kişilerin e-posta adreslerine bakmak gerekirse o an hangi kullanıcıya mail gönderdiğinizi görebilir ve kontrol de edebilirsiniz. Fakat adresleri bazen karıştırma tehlikesi bulunuyor. Bu da zaman zaman yanlış kişilere mail göndermenize sebep olabilir. Google, yeni özellikler ile beraber bu sorunu çözmeyi hedefliyor. 

Gmail, kayıtlı olmayan kullanıcıları belirtecek

Google, Workspace güncellemesi bağlamında yöneticileri alakadar eden bir değişiklik yaptı. İşletme olarak toplu bir şekilde Gmail kullanıcısı olanlar, alıcılar kısmına eklenen e-posta adresleri arasında “kuruluşunuzda kayıtlı olmayanlar” artık daha belirgin bir halde olacak. Aynı kuruluş içerisinde farklı olan alan adları “harici” şeklinde işaretlenmeyecek. Örnek vermek gerekirse; X şirketine bağlı @y.com ve @z.com isimli iki e-posta uzantısı olduğunu farz edin. Bunlar farklı alan adlarına sahip olmalarına rağmen, aynı kuruluşa bağlı olduklarından birbirleri arasında “harici” olarak nitelendirilmeyecekler. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha verimli bilgilerin elde edilmesi ve yeniliklerin çeşitli kolaylıklar sunması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir