Gmail oturumu açıldıktan sonra herhangi bir güvenlik riski ile karşılaşmamak adına oturumun güvenli bir şekilde kapatılması önerilir. Gmail’de güvenli oturum nasıl kapatılır konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler, aşağıdaki aşamaları takip ederek oturumunu kolay bir şekilde kapatabilir. Oturumu kapatmak isteyen kullanıcılar bu işlemleri yaptıktan sonra hesaba erişimi engelleyeceğinden dolayı mevcut bilgisayardaki ya da telefondaki verilere başka birisinin erişmesi mümkün olmayacaktır.

Gmail’de güvenli oturum nasıl kapatılır?

Gmail hesabınızı açtığınızda mail adresinin oturumunu kapatabilmek adına posta kutusunun sağ üst köşesinde yer alan profil simgesine tıklamanız ve ardından açılacak olan ekranda oturumu kapat demeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde Gmail hesabınıza başkasının girmesini önleyebilirsiniz. Ancak bu açtığınız oturumu tamamen kapatmak ya da mobil cihazınızda tanımlaadığınız Gmail hesabını tamamen telefondan silmek istediğiniz durumlarda yapmanız gereken işlemler biraz daha farklıdır.

Gmail hesabı tamamen nasıl kaldırılır?

Gmail hesabının tamamen kaldırılması durumunda ise öncelikle gelen kutunuza uygulama ya da tarayıcı üzerinden ulaşmanız gerekir. Daha sonrasında yine sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafınıza ya da simgeye tıklayarak ekranda yer alan oturumu kapat seçeneğini takip etmelisiniz. Oturumu kapattıktan sonra ise oturum açabileceğiniz diğer hesapların gösterildiği ekran açılacaktır. Bu ekranın en altında yer alan hesabı kaldır seçeneğini takip ederek hesabı cihazdan tamamen kaldırabilir ve bilgilerin sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu seçenek sayesinde hesap sistemden tamamen kaldırılacağından dolayı yeniden hesap tanımlanana kadar cihaz tarafından hesap hatırlanmayacaktır. 2 farklı seçenek ile oturumu kapatmak mümkünken kullanıcılar mevcut istekleri doğrultusunda iki yöntemden bir tanesini tercih edebilir ve oturumunu istediği zaman kapatabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir