Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Gmail için bir süredir yeni bir arayüz geliştirmesi sürüyordu. Google nihayet beklenen bu tasarımı kullanıcılar için açtı ve yeni tasarım ile Gmail’e gelen yeni özellikler belli oldu.

Tıpkı Google Maps servisi gibi güncellemeler ile platformunu her zaman güncel tutan şirket, Gmail için yeni tasarımını kullanıma sundu. Şubat ayından beri çalışmaların yapıldığı bu yeni arayüz Google’ın sahip olduğu Material Desing 3 tasarım dilinden benzer noktaların olduğunu söyleyebiliriz. Yeni tasarım önemli geliştirme ve iyileştirmeler ile geldi. Gelin bu yeni tasarım neler sunuyor bakalım.

Gmail bildirimleri için yeni özellik

İşte yenilenen Gmail arayüzü ve özellikleri

Gmail tarafından yapılan ilk değişiklik sol menüde yer alan metinlerin yakınlaştırılması oluyor. E-postaların listelenmesi tarafından önemli bir yenilik bulunmazken, blokları ayıran kısım yuvarlatılmış kenarlara sahip olarak geliyor.

Gmail’in alışık olduğumuz sol taraftaki menü ise açılıp kapanabilir olarak güncellendiğini görüyoruz. Kullanıcılar artık menüyü kapattıklarında Mouse ile menünün açılıp kapanmasını değiştirebilecekler. Bu sayede ana ekranda eposta listesine odaklanılabilecek. Eğer yeni tasarım yerine eski tasarımı kullanmak istiyorsanız sağ üst alanda yer alan Ayarlar simgesine basın. Buradan “Orijinal görünüme geri dön” seçeneğine giderek eski tasarıma dönebilirsiniz.

Yeni tasarımın güncellenmesi ile beraber ayrıca Gmail aramaları da iyileştiriliyor. Şirket paylaştığı bir blog içeriğinde isimler ve e-posta adreslerine göre niyet eşleşmesi sunacağını ve kullanıcılara kişiselleştirilmiş öneriler sunacağını belirtiyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir