Google, iOS’un ‘Odak Modu’ özelliğini Gmail ile entegre ediyor. Bu sayede süre içinde gereksiz bildirimler almamayı seçebilirsiniz.

Hepimiz Google’ın e-posta hizmeti olan Gmail’i kullanıyoruz. Gmail’in en rahatsız edici özelliklerinden biri, önemli olsun ya da olmasın, telefonumuza gelen her e-posta ile ilgili bildirimler göndermesidir. Google, en azından bir süreliğine yeni bir güncellemeyle bu özelliği kaldırıyor.

Google’ın iOS’ta Gmail uygulamasına yaptığı güncellemeyle iOS’ta Odak moduyla uyumludur. Bu odak moduyla, iOS cihazınızda artık can sıkıcı Gmail bildirimleri almayacaksınız.

Mesai saatleri dışında iPhone’da gereksiz Gmail bildirimleri almamak artık mümkün

Aslında bu özellik Android ve iOS’ta yıllardır var, Gmail bildirimlerini istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak Google’ın iOS’ta getirdiği yenilikler sayesinde artık Gmail bildirimlerinizi mesai saatleri için ayarlayabilir ve diğer zamanlarda bildirim almayabilirsiniz.

Gmail doğum tarihi değiştirme

Gmail artık Apple tarafından otomatik olarak oluşturulan veya özelleştirilmiş Odak Modu profilleriyle çalışabilir, böylece tam olarak ihtiyacınız olan bildirimleri alırsınız. Böylece mesai dışı bildirimlere elveda diyebilir ve sizi rahatsız edebilirsiniz, ancak elbette önemli e-postalar yine de istediğiniz gibi gidecektir.

Google, güncelleme notlarında ki açıklama ise şu şekilde;

 “Artık iOS cihazınız odak modundayken bildirim almak istediğiniz Google Sohbet ve Gmail kişilerini belirleyebilirsiniz. Bu, ekran süresini sınırlamanız gereken, ancak diğer bildirimler susturulduğunda önemli bir mesajı kaçırmak istemediğiniz durumlarda kullanışlı olacak” şeklinde ifade ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir