Kullanıcıların, Gigabyte’ın merakla beklediği ekran kartı Gigabyte Aorus RTX 4090 kartı duyuruldu. eGPU formunda olacak bu kart sayesinde laptoplar, masaüstü bilgisayar performansında çalışabilecek.

Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 40 serisi GPU’lar ile donattığı bir çok yüksek performansa sahip dizüstü oyun bilgisayarlarını kullanıcıya sundu. Küresel bir şirket olan Gigabyte, verimli bir su soğutma sistemi ile çalışan yeni RTX 4090 GPU’ya sahip bir eGPU birimi olan yeni Aorus eGPU’sunu sundu. Gigabyte’ın yeni teklif özelliklerini ve teknik özeliklerini yakından inceleyelim.

Gigabyte Aorus RTX 4090 özellikleri

Aorus RTX 4090, Gigabyte’ın verim sağlayan Waterforce sıvı soğutma sistemi ile birleşerek gelişmiş bir Nvidia RTX 4090 GPU’ya sahiptir. Yoğun oyun oturumlarında dahi kesilmeyen maksimum performans sağlıyor. Aorus RTX 4090’ın bir başka güzel özelliği, Thunderbolt 3 ya da 4 bağlantı noktalarına ek USB 4.0 bağlantı noktalarına sahip dizüstü bilgisayarlarla sorunsuz çalışan Thunderbolt 3 bağlantısıdır. Çok yönlü bağlantı sayesinde kullanıcılar eGPU’nun gücünü kolaylıkla kullanabiliyor.

Gigabyte Aorus RTX 4090 ile laptoplar masüstü bilgisayarlara dönüşüyor

Aorus RTX 4090 eGPU donanımı, GPU’ya sürekli güç sağlayan ve uzun süreler boyunca tutarlı yüksek performans sunan ve %90 verimlilik derecesine sahip etkileyici bir 850W güç kaynağına sahip. Oyun kutusu, 189 x 302 x 172 mm boyutlarında şık mat siyah bir yüzeye sahip. Cihazın ön kısmında ise tek bir Aorus RGB logosu bulunuyor.

Aorus RTX 4090 ‘ın verimli soğutma özelliği tasarımının çok önemli bir yönünü oluşturuyor. Üst, sol ve sağ tarafta yer alan havalandırmalı paneller hava akışını kolaylaştırmanın yanı sıra entegre sıvı soğutma sistemi sayesinde ısı etkili bir şekilde dağıtılarak oyuncuların genel sistem performansından vazgeçmeden ya da aşırı ısınmadan endişe duymaksızın grafik performanslarını geliştirmelerine imkan sağlıyor.

eGPU, kullanıcılara hepsi bir arada çözüm sağlayan bağlantı seçenekleri sunuyor. Cihazın arka kısmında üç tane DisplayPort 1.4a bağlantısı ve bir tane HDMI 2.1 konektörü yer alıyor. Cihaz inanılmaz oyun deneyimleri için bir çok çeşit sunar. İki adet USB 3.2 Gen 1 Type-A bağlantı noktası, Ethernet bağlantı noktası ve bir tane Thunderbolt 3 bağlantı noktası sunuyor. Cihazın ön paneli ise kullanışlı bir USB 3.2 Gen 1 Type-C bağlantı noktasına sahip.

Cihazın dikkat çeken bir diğer özelliği ise 100 W’a kadar güç dağıtımını destekleyen arka panelinde Thunderbolt 3 bağlantısı sunması. Bu sayede kullanıcılar üstün grafik performansın yanı sıra GPU kasası tarafından sunulan ek giriş yeri gibi bir bağlantıdan yararlanırken dizüstü bilgisayarların şarj edilmesini sağlıyor.

Gigabyte Aorus RTX 4090, dizüstü bilgisayar kullanıcıları için kusursuz bir oyun deneyimi vadediyor. Cihazın resmi fiyatı henüz açıklanmadı. Yine de cihaz genel özellikleri ile beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir