Avrupa ülkelerine yönelik önemli bir açılım gerçekleştiren Getir, 7. ülke için de resmi duyuruyu yaptı. Getir, artık İtalya’da da hizmet vermeye başladı.

Türkiye’de yakaladığı büyük bir popülerliğin ardından Avrupa ülkelerinde de benzer hizmetlerini sunmak için yatırımlar yapan Getir, Avrupa’nın 7. ülkesinde de faaliyet göstermeye başladı. 2021 yılının başlarından itibaren Hollanda, İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya ülkelerinde yeni yatırımlar yaparak Getir markasının bu ülkelerde duyulmasını sağlayan Getir, İtalya bölgesinde de yeni yatırım çalışmalarını tamamlayarak hizmet vermeye başladı. “Modanın başkenti olarak bilinen Milano sokakları Getir moru ile renklendi” denilerek duyurulan mevcut gelişme, 2015 yılında başlayan bir girişimin günümüzde geldiği noktayı da net bir şekilde gösterdi. 

10 dakikada market teslimatı

2015 yılında tanıtıldığında 10 dakikada market ürünlerinin teslimatını sağlayarak bu alanda oldukça dikkat çeken ve müşterilerin de tercihini kazanan Getir, Avrupa’da sürdürdüğü başarısıyla da giderek artan bir kullanıcı kitlesine sahip durumda. Kuruluş itibari ile Türkiye dışında planlamalara sahip olan Getir, vizyonu doğrultusunda tüm planlarını birer birer hayata geçiriyor.

Şu anda İtalya ile birlikte Avrupa’da 7 ülkede faaliyet göstermeye başlayan Getir, 2021 yılında aldığı 1 milyar dolarlık yatırım ile toplam değerinin 7,5 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı. Getir için yapılan açıklamalarda şirketin 2021 yılı sonuna doğru Portekiz pazarına girmeyi hedeflediği ve Portekiz sonrasında da ABD pazarında faaliyetlere başlanacağı belirtildi. 

2021 yılındaki mevcut planlamaların başarılması halinde Getir, Türkiye’ye ek olarak 8 farklı yabancı ülkede faaliyetlerine başlamış olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir