Son zamanların en popüler isimlerinin başında gelen Getir, gerek çalışma politikaları gerekse iş birlikleri ile her geçen gün daha başarılı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Son bir yıl içerisinde pek çok ülkede hizmet vermeye başlayan Getir, İngiliz hızlı teslimat uygulaması olan Weezy’yi satın alacağını açıkladı.

Ülkemizin yanı sıra aynı zamanda Avrupa ve Amerika’da da hizmet vermeye başlayan hızlı teslimat şirketi Getir, Temmuz ayı içerisinde Güney Avrupa’daki hızlı teslimat şirketi BLOK’u da satın alarak kendi bünyesine katmıştı. Şimdi ise İngiltere’deki konumunu daha da güçlendirecek bir satın alma planları içerisindedir. Bu yılın ilk aylarında Londra’da aktif olarak yer alarak yurt dışında da hizmet vermeye başlayan Getir, kısa bir süre içerisinde dünyanın pek çok bölgesinde kullanılmaya başladı. En son ise ABD’de belirli bölgeler içerisinde hizmet vermeye başlayan şirket, şu an için 3 kıta ve 9 ülkede aktif olarak yer alıyor. Getir, İngiltere’nin en popüler hızlı teslimat şirketi olarak adından söz ettiren Weezy’yi satın alarak, şirketin yaklaşık 700 civarında olan çalışanını kendi bünyesine katacağını belirtti. 

Getir, İngiltere’deki rakibi Weezy’yi kendi bünyesine katıyor

6 16

İngiltere’de Londra, Manchester ve Liverpool’un da içinde yer aldığı 15 şehirde hizmet veren dev bir isim, rakip şirket Weezy’yi satın almak adına hazırlıklara başladı. Şirket yapacağı bu satın alma  ile beraber hızlı teslimat sektöründe İngiltere’de öncü isimler arasında yer almayı planlıyor. İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz’de aktif olarak yer alan Getir, geçtiğimiz günler içerisinde Şikago’da hizmet vermeye başlamıştı. Başarılı teslimat şirketi, kısa bir süre sonra New York ve Boston’da da aktif olarak yer almaya başlayacak.

Getir’in CEO’su Nazım Salur, bir yıldan daha kısa sürede yurt dışında elde ettikleri başarıdan söz ederek, “Weezy ile çalışma prensibimizin uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Sektörde yeni olmasına rağmen bölgesinde yer edinmeyi başaran Weezy’nin Getir’e büyük katkı sağlayacağına inanarak bünyemize katıyoruz. Bizim için çok önemli bir pazar alanı olan İngiltere’deki hizmet ağımızı güçlendirmek için bu adımı atıyor olmaktan mutluyuz.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir